default-image

Χιλιάδες κλήσεις στο "Χαμόγελο" για παιδιά που χάθηκαν

Κρήτη
Χιλιάδες κλήσεις στο "Χαμόγελο" για παιδιά που χάθηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίπλα σε κάθε παιδί που εξαφανίζεται και στην οικογένειά του παραμένει το Χαμόγελο του Παιδιού, ο εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Μόνο το 2016 το τηλεφωνικό κέντρο του οργανισμό δέχτηκε 6.000 κλήσεις για εξαφανίσεις ανηλίκων κάθε ηλικίας, με το Χαμόγελο του Παιδιού να χειρίζεται 170 περιστατικά με το 80% μάλιστα να εντοπίζεται. Το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους η γραμμή 116.000 έλαβε 3.052 κλήσεις, με το Χαμόγελο του Παιδιού να χειρίζεται 45 περιστατικά εξαφάνισης με το 91% εξ αυτών να εντοπίζεται.

Η κινητή μονάδα που υπάρχει στο Ηράκλειο

Το Χαμόγελο του παιδιού κινητοποιείται σε κάθε εξαφάνιση ανηλίκου παρέχοντας όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες σε υποστηρικτικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά εξαφάνισης παιδιών προσφύγων και μεταναστών δεν καταγγέλλονται, με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιείται ο μηχανισμός αναζήτησης μέσα από την Ευρωπαϊκή Γραμμή. Αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να καταλήγουν στα αζήτητα.

Από την εκδήλωση που έγινε στο Ηράκλειο

Το χαμόγελο του παιδιού λειτουργεί την ευρωπαϊκή γραμμή υποστήριξης παιδιών 116111 η οποία παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες 365 ημέρες το χρόνο.

Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Εσωτερικές φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News