Κρήτη

Κεφαλογιάννης: «Χρέος μας να δώσουμε νόημα στο "Δεν Ξεχνώ"»

Για την επιστροφή των λειψάνων των ηρώων της ΕΣΔΥΚ, οι οποίοι πάλεψαν για το ελληνικό ιδεώδες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, 43 χρόνια πριν, κάνει λόγο ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε μία συγκινητική δήλωση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ

Όπως αναφέρει: «Αυτές τις ώρες η ελληνική γη, 43 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, θα υποδεχθεί με όλες τις τιμές κάποια από τα αγνοούμενα παιδιά της που έπεσαν ηρωικά μαχόμενα το καλοκαίρι του '74 στη μαρτυρική Κύπρο. Το βασανιστικό μαρτύριο των δικών τους οικογενειών έφτασε σε ένα επώδυνο τέλος.

Αλλά εκατοντάδες άλλες οικογένειες των αγνοουμένων της εισβολής του «Αττίλα» συνεχίζουν την αναζήτηση. Συνεχίζουν, να αγνοούν την αλήθεια για τα αγνοούμενα παιδιά τους.

43 χρόνια μετά, η τραγική ιστορία των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής προσβάλλει τον πολιτισμένο κόσμο και την ιστορική μνήμη.

Χρέος όλων μας, η επιστροφή όλων των αγνοουμένων στην πατρώα γη.

Χρέος όλων μας, να δώσουμε νόημα στο «Δεν Ξεχνώ».

Όπως δυστυχώς ξεχάσαμε 7.976 ηρωικώς πεσόντες Έλληνες στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Αλβανικού Έπους του '40 που παραμένουν μέχρι και σήμερα άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι στη Βόρεια Ήπειρο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι έθνη χωρίς ιστορική μνήμη δεν έχουν δικαίωμα στο αύριο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια