default-image

Αποδέκτης παραπόνων από εργαζόμενους ο Σκουρλέτης στην Κρήτη

Κρήτη
Αποδέκτης παραπόνων από εργαζόμενους ο Σκουρλέτης στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης βρίσκεται στην Κρήτη και δη στα Χανιά και νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και όλους τους δήμαρχους του νομού Χανίων στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας.

Προσερχόμενος στην Περιφέρεια ο κ. Σκουρλέτης είχε σύντομη συνομιλία με συμβασιούχους εργαζόμενους στο στον τομέα της καθαριότητας και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι οι οποίοι και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μη πιθανή επαναπρόσληψη  τους με τον Υπουργό να επισημαίνει ότι βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συμβουλίου.

Συνάντηση Σκουρλέτη με Αντιπεριφερειάρχη και δημάρχους των Χανίων.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου ενώ το βράδυ της Παρασκευής θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Σκουρλέτης εμφανίσθηκε αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος στο επόμενο Eurogroup,  επανέλαβε ότι οι αλλαγές στον Καλλικράτη θα ισχύσουν από το 2019 ενώ για το θέμα των συμβασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας των δήμων σημείωσε ότι η επίλυση του αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Η Κυβέρνηση περιμένει την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης ανέπτυξε τις θέσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών τόσο για το φλέγον θέμα των συμβασιούχων υπαλλήλων στην καθαριότητα των δήμων ,όσο και ευρύτερα για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων που εξακολουθούν να εργάζονται σε καθεστώς αβεβαιότητας με συμβάσεις που λήγουν και ανανεώνονται ξανά. Παράλληλα άσκησε κριτική σε μερίδα του τύπου που διέρρευσε ψευδείς σύμφωνα με τον ίδιο πληροφορίες.

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, ότι χωρίς να έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και χωρίς να έχει καταλήξει σε κάποια απόφαση τον Ελεγκτικό Συνέδριο, παρακολουθήσαμε τις  προηγούμενες ημέρες μια στημένη επικοινωνιακή προσπάθεια εκ μέρους των γνωστών κέντρων τα οποία αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, όπου θέλησαν  μέσω διαρροών να δημιουργήσουν σύγχυση και κυρίως να παίξουν με τις αγωνίες αυτών των εργαζομένων» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης .

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών «η κυβέρνηση, αφ' ενός μεν για τους συμβασιούχους της καθαριότητας περιμένει την τελική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για να δει τι νομοθετικές πρωτοβουλίες θα πάρει έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα μέχρι το τέλος του χρόνου, διότι αυτή είναι και η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημάρχων , για δε το συνολικότερο θέμα των εργαζομένων στο δημόσιο , στους δήμους, στα νοσοκομεία θέλουμε να επεξεργαστούμε μια πρόταση την οποία θα διεκδικήσουμε να τύχει διακομματικής συναίνεσης έτσι ώστε να αναγνωριστεί η πραγματική εργασιακή σχέση ανθρώπων οι οποίοι ήδη εργάζονται για πολλά χρόνια στην ίδια θέση με διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις».

Απαντώντας στους επικριτές των κυβερνητικών προτάσεων ο Υπουργός Εσωτερικών είπε χαρακτηριστικά: «Αν αυτό είναι προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου κομματικού στρατού τότε φαίνεται πως οι παραμορφωτικοί φακοί που φοράνε οι άνθρωποι που τα λένε, τους κάνουν να έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα».

Αισιόδοξος για συμφωνία στο επόμενο Eurogroup ο Σκουρλέτης

Αναφερόμενος στο πρόσφατο Eurogroup ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι υπάρχουν όρια στη διαπραγμάτευση που διαμορφώνονται σύμφωνα με το συμφέρον του ελληνικού λαού. Εκτίμησε ότι στο επόμενο Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος προκειμένου όπως είπε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα ενώ έστρεψε τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης. «Νομίζω ότι είναι ώρα κάθε πολιτική δύναμη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δυστυχώς η αντιπολίτευση δεν το έκανε. Η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με ακραίες φωνές της Ευρώπης» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News