default-image

"Ξηλώθηκαν" τέντες και πέργκολες από καταστήματα

Κρήτη
"Ξηλώθηκαν" τέντες και πέργκολες από καταστήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωποι με το γράμμα του νόμου θα βρεθούν από την 1η Ιουνίου όσοι καταστηματάρχες του Ενετικού Λιμανιού και του Κουμ Καπί έχουν αυθαίρετες κατασκευές και τέντες. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων αποφάσισε να εφαρμόσει απόφαση σύμφωνα με την οποία καμία άδεια για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου δεν θα δοθεί, αν υπάρχουν αυθαιρεσίες στην επιχείρηση.

Στην παραλία του Κουμ Καπί, πέργκολες και τέντες κλειστών καταστημάτων άρχισαν ήδη να απομακρύνονται. Όπως είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Βλαχάκης « επειδή οι πέργκολες ήταν επικίνδυνες για το δημότη ο οποίος είναι περιπατητής στην περιοχή ,με δική μας ευθύνη τις βγάζουμε όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά κυρίως λόγω επικινδυνότητας». Μέχρι στιγμής ξηλώθηκαν δεκατέσσερις τέντες.

Η θάλασσα "τρώει" την παραλία του Κουμ Καπί

Σε τμήμα της Ακτής Μιαούλη όπου το οδόστρωμα υποχώρησε εξ αιτίας της διάβρωσης και εκτελούνται εργασίες για την αποκατάσταση του ,ξηλώνονται τέντες για τη διευκόλυνση του έργου. Ο εργολάβος που έχει αναλάβει τις εργασίες κ. Γιάννης Δρακάκης υπογράμμισε ότι « στα σημεία που γίνεται πλήρωση, η αποκατάσταση είναι οριστική αφού η παρέμβαση γίνεται σε βάθος. Κίνδυνος εκ νέου υποχώρησης του εδάφους υπάρχει όπου γίνεται επιφανειακό «μπάλωμα».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Βλαχάκης τόνισε ότι στην παρούσα φάση οι όποιες επεμβάσεις αφορούν μόνο στα σημεία όπου παρατηρείται πρόβλημα από τη διάβρωση. Μελέτη για τη σωτηρία του συνόλου του παραλιακού μετώπου έχει εκπονηθεί , ωστόσο απαιτούνται πρόσθετες εγκρίσεις, συνοδευτικές μελέτες ακτομηχανικής ,περιβαλλοντικές και στατικές.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News