default-image

Στο ΠΕΚ Κρήτης η χρηματοδότηση τμήματος του ΝΟΑΚ

Κρήτη
Στο ΠΕΚ Κρήτης η χρηματοδότηση τμήματος του ΝΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της άμβλυνσης του αναπτυξιακού ελλείμματος της ενδοχώρας του Ρεθύμνου μπαίνει με την χρηματοδότηση τμήματος του ΝΟΑΚ στο ΠΕΠ Κρήτης.

Πρόκειται για έργο που θα διευκολύνει τη σύνδεση βορά - νότου του Ρεθύμνου, αλλά και των Χανίων με τα νότια του Ηρακλείου και του Λασιθίου κατ' επέκταση. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε σήμερα από το Ρέθυμνο την ένταξη, εν αναμονή και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων.

Με 17 εκατομμύρια 300 χιλιάδες ευρώ, θα γίνει νέα χάραξη του Αγιοβασιλειώτικου δρόμου στο Ρέθυμνο με παράκαμψη του χωριού Αρμένων και μέχρι την Παλέ Αγίου Βασιλείου. Αναμένεται η έκδοση απόφασης δικαστηρίου για τις απαλλοτριώσεις εκτάσεων, έτσι ώστε μέχρι τα τέλη του 2017 να οριστεί ανάδοχος.

Πρόκειται για τμήμα του Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης  (ΝΟΑΚ) που ξεκινώντας από τον βορά, συνδέει τα Χανιά και το Ρέθυμνο με το νότο των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παράλληλα με τη διάνοιξη του δρόμου θα γίνονται και συνοδά έργα από τους δήμους, αναβαθμίζοντας τα χωριά και τη ζωή των κατοίκων της ενδοχώρας, φέρνοντάς τους πιο κοντά στα αστικά κέντρα σε Ρέθυμνο και Μεσαρά.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News