Κρήτη

Αυγενάκης: «Οι Κρητικοί σε όλη την ιστορία δώσαμε αγώνες»

Για το σθένος, την αυταπάρνηση και τη γενναιότητα των Κρητικών στη Μάχη της Κρήτης, κάνει λόγο ο Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., με αφορμή τα 76 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Βουλευτή: «Η Μάχη της Κρήτης ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, «το συναρπαστικότερο γεγονός και η αποθέωση του ανθρώπινου ηρωισμού». Το φωτεινό ορόσημο, της πάλης του ανθρώπου για ελευθερία και αξιοπρέπεια, της πάλης ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και τη βαρβαρότητα.

Η αναπάντεχη σθεναρή αντίσταση που κατέβαλαν οι Κρητικοί ενάντια στον ισχυρότερο στρατό της Ευρώπης, το σθένος, η αυταπάρνηση και η γενναιότητα της Κρήτης που δεν δίστασε μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας, αποτελεί ένα γεγονός που σημαδεύει τη σκέψη όλων μας.

Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη με σεβασμό στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό των μαχητών εκείνων, που υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας.

Στρέφουμε τη σκέψη μας στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης και στέλνουμε ένα μήνυμα ότι σε όλη τη μακραίωνη ιστορία μας δώσαμε κοινούς αγώνες με εθνική ομοψυχία και αποτελεί δικό μας καθήκον να εξασφαλίσουμε την αλληλεγγύη και την ενότητα του ελληνικού Έθνους.

Ενότητα απαραίτητη για να κάνει η χώρα μας το μεγάλο άλμα στο μέλλον.»

Σχόλια