Κρήτη

«Ποντικοί» άδειαζαν σπίτια σε Ρέθυμνο και Χανιά

«Φτερά» έβλεπαν ανυποψίαστοι κάτοικοι των Χανίων και του Ρεθύμνου να κάνουν προσωπικά τους αντικείμενα, όπως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Ο λόγος; Δύο ποντικοί αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 34 και 42 ετών, οι οποίοι, μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, είχαν εισβάλλει σε 6 σπίτια, ενώ προσπάθησαν να μπουν σε άλλα 2, σε Ρέθυμνο και Χανιά, με τη «λεία» τους να ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

Η εγκληματική δράση των δύο ανδρών, δε συνεχίστηκε για πολύ, καθώς το πρωί της Παρασκευής, οι… «ποντικοί» συνελήφθησαν στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Έπειτα από την έρευνα της Αστυνομίας, προέκυψε ότι από τις αρχές του Μάϊου 2017, άγνωστα άτομα προέβαιναν σε κλοπές και διαρρήξεις οικιών με την ίδια μέθοδο δράσης, στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου και των Χανίων, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, ενώ για τη μετακίνηση τους, χρησιμοποιούσαν εκμισθωμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, προέκυψε ότι ο 34χρονος με τον 42χρονο προέβαιναν στην διάπραξη των παραπάνω κλοπών και διαρρήξεων και συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 8 Μαΐου έως 16 Μαΐου, είχαν διαπράξει πέντε κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σε οικίες σε Ρέθυμνο και Χανιά, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές) και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (19.05.2017) το πρωί στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαποί να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά διαφόρων Χωρών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι την ίδια μέρα σε προγενέστερο χρόνο ο 34χρονος με τον 42χρονο, είχαν διαπράξει ακόμα μια κλοπή σε οικία στα Χανιά, αφαιρώντας κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων σε περιοχή του Δήμου Χανίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα η προέλευση των οποίων διερευνάται, διαρρηκτικά εργαλεία και μικροποσότητα κάνναβης.  

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σχόλια