default-image

Αυγενάκης: Μέρος της ταυτότητάς μας η Γενοκτονία των Ποντίων

Κρήτη
Αυγενάκης: Μέρος της ταυτότητάς μας η Γενοκτονία των Ποντίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αναφέρεται γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. - Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Όπως σημειώνει:

«Η 19η Μαΐου αποτελεί ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Σήμερα, ολόκληρος ο ελληνισμός τιμά τους 353.000 νεκρούς και τους χιλιάδες διωγμένους Έλληνες του Πόντου.

Η γενοκτονία του Ποντιακού ελληνισμού κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορική και συλλογική μας μνήμη. Είναι μέρος της Ιστορίας μας, μέρος της ταυτότητάς μας.

Δεν ξεχνάμε τη βία, τις φρικαλεότητες, τον ξεριζωμό που βίωσαν οι Έλληνες του Πόντου. Όμως, ούτε και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ξεχάσει. Θα πρέπει να κρατήσουμε τη μνήμη αυτή ζωντανή όχι από μίσος και αλυτρωτισμό, αλλά ως κινητήριο δύναμη για συνεργασία με στόχο την προάσπιση των αξιών της ειρήνης και της καλής γειτονίας των λαών, τις οποίες διαχρονικά υπηρετεί η χώρα μας.

Από κοινού με την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα θα πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αρμονική συνύπαρξη των λαών, τη συμφιλίωση, την εξάλειψη του μίσους και των συγκρούσεων.

Οι Πόντιοι θα αποτελούν πάντοτε πρότυπο και οδηγό για όλους μας. Παρά τα όσα δεινά βίωσαν επιδεικνύοντας περίσσευμα ψυχικής δύναμης και ήθους συνέβαλαν δυναμικά στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αποτέλεσαν ένα από τα πιο προοδευτικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας, διαμορφώνοντας την Ελλάδα του σήμερα.

Η σημερινή μέρα, ας αποτελέσει υπενθύμιση ότι στη μακραίωνη ιστορία μας δώσαμε κοινούς αγώνες με εθνική ομοψυχία και αποτελεί δικό μας καθήκον να εξασφαλίσουμε την αλληλεγγύη και την ενότητα του ελληνικού Έθνους. Ενότητα απαραίτητη για να κάνει η χώρα μας  το μεγάλο άλμα στο μέλλον».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News