default-image

Τα πρώτα "αξιοθέατα" που θαυμάζουν οι τουρίστες (photos)

Κρήτη
Τα πρώτα "αξιοθέατα" που θαυμάζουν οι τουρίστες (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραλαμβάνουν βαλίτσες και ανυπομονούν να θαυμάσουν τον επίγειο παράδεισο που έχουν δει σε φωτογραφίες και καρτ ποστάλ .Αντ 'αυτού οι τουρίστες …. «θαυμάζουν» άλλου είδους αξιοθέατα τα οποία σχολιάζουν, φωτογραφίζουν και μένουν για πάντα στη μνήμη τους.

Εικόνες για τις οποίες -σε ότι αφορά τα σκουπίδια- είναι υπεύθυνοι σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ίδιοι οι ταξιδιώτες και όλοι όσοι χρησιμοποιούν τον περιβάλλοντα χώρο καθώς  δεν σέβονται το χώρο του αεροδρομίου.

Τα σκουπίδια διάσπαρτα στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου

Οι κάδοι ξεχείλισαν από κουτάκια και κάθε είδους σκουπίδια

Πρόκειται για σκουπίδια, σκουριασμένες πύλες και μια εικόνα που δεν αρμόζει στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» Ηρακλείου που υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι αυξάνονται με την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Σπασμένοι κώνοι «κοσμούν» το δρόμο έξω από το αεροδρόμιο

Αγριόχορτα έχουν φυτρώσει παντού, ακόμα και γύρω από σήματα

Οι δυσκολίες αποκατάστασης των προβλημάτων είναι γνωστές αλλά ίσως αξίζει μια καλύτερη εικόνα στη «βιτρίνα» της πόλης και το πρώτο θέαμα που αντικρίζουν οι ταξιδιώτες.

Σκουριασμένες πύλες αφέθηκαν στη φθορά του χρόνου

Οι κώνοι έσπασαν αλλά παρέμειναν στο σημείο

"Γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις"

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ.Πλιάκα που απάντησε για το θέμα στο neakriti.gr "γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο και ήδη έγιναν πολλά καθώς έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της σεζόν. Ήδη αλλάζουν για παράδειγμα τα κλιματιστικά οροφής. Για τις σκουριασμένες πύλες, αφού το αεροδρόμιο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα λογικό είναι να υπάρχει φθορά. Για την καθαριότητα του εξωτερικού χώρου υπεύθυνος είναι ο δήμος, ενώ ο εσωτερικός χώρος καθαρίζει συνεχώς από συνεργείο. Έχουμε όμως 500.000 αφίξεις και αναχωρήσεις οπότε φυσικό είναι και να «πέσουν» καφέδες και να υπάρξουν και σκουπίδια".

Τα ίχνη εμφανή στο οδόστρωμα που «πατούν» χιλιάδες ταξιδιώτες

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News