default-image

"Ναυάγησαν" στην Κρήτη τα σχέδια δύο ανήλικων Σύριων

Κρήτη
"Ναυάγησαν" στην Κρήτη τα σχέδια δύο ανήλικων Σύριων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάφεραν να διασχίσουν ολόκληρη τη χώρα δυο ανήλικες κοπέλες από τη Συρία, συνοδευόμενες από ένα συμπατριώτης τους και έφτασαν στην Κρήτη απ' όπου πίστεψαν ότι θα ταξιδέψουν για την Αυστρία.

Ωστόσο τα σχέδια τους "ναυάγησαν" στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου συνελήφθησαν και οι τρείς σήμερα τα ξημερώματα. Άνδρες του κεντρικού Λιμεναρχείου που έχουν εντείνει τους ελέγχουν κατά την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών κατάφεραν να εντοπίσουν τον 53χρονο Σύρο διακινητή ο όποιος όπως όλα δείχνουν πληρώθηκε αδρά για να συνοδεύσει τις δυο 17χρονες στο δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι που μεσολάβησε.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός κατηγορούμενος  παρέλαβε τις κοπέλες από την Τουρκία και αφού πέρασαν με τα πόδια στην Ελλάδα από την περιοχή του Έβρου, φρόντισε και για τις επόμενες φάσεις του ταξιδιού. Τη μεταφορά τους από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και από εκεί στον Πειραιά όπου επιβιβάστηκαν σε πλοίο της γραμμής για την Κρήτη έχοντας εφοδιαστεί με πλαστά διαβατήρια και πλαστές ταυτότητες.

Τα πλαστά έγγραφα βρέθηκαν στα χέρια του 53χχρονου λαθροδιακινητή ο οποίος είχε ακόμη στην κατοχή του ένα γνήσιο έγγραφο το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο καθώς και αρκετά πακέτα λαθραία τσιγάρα. Σκοπός του ήταν να συνοδεύσει τις 17χρονες μέχρι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου απ' όπου θα ταξίδευαν την Κυριακή για την Αυστρία καθώς στα χέρια τους είχαν και τα αντίστοιχα εισιτήρια. Οι τρείς συλληφθέντες κρατούνται για να οδηγηθούν την Τρίτη στον εισαγγελέα.

Φωτογραφία αρχείου

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News