Κρήτη

Αυγενάκης: Επιτακτική η ανάγκη για σχολείο στον Καρτερό

Στην επιτακτική ανάγκη κατασκευής Σχολικού Συγκροτήματος στον Καρτερό Ηρακλείου, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.  

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι «Η ανάγκη κατασκευής σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου στον Καρτερό Ηρακλείου είναι απαραίτητη τόσο για την κάλυψη των αναγκών του μεγάλου αριθμού των μαθητών της περιοχής όσο και για την αποσυμφόρηση των δημοτικών σχολείων της Αλικαρνασσού, όπου φοιτούν οι μαθητές της περιοχής αυτής. Το εν λόγω σχολείο ιδρύθηκε το 2011 με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αλλά ακόμη δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα της στέγασής του.

Την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας σχολικού συγκροτήματος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Καρτερό υποστηρίζουν, οι κάτοικοι της περιοχής, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος», καθώς και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Καρτερού».

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι «Η κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος καθίσταται εύκολα υλοποιήσιμη, αφού μπορεί να εξευρεθεί χώρος, όπως προτείνει και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Καρτερού, «από την παραχώρηση στον Δήμο Ηρακλείου ενός από τα τουριστικά ακίνητα του Δημοσίου, οικοπέδου πέντε έως έξι στρεμμάτων». Εναλλακτική λύση αποτελεί η αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου στρατιωτικού οικοπέδου που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η παραχώρηση χώρου από το αρμόδιο Υπουργείο θα αποτελέσει το πρώτο καθοριστικό βήμα για την κατασκευή του δημοτικού σχολείου κι, εν συνεχεία, μπορούν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την χρηματοδότηση του έργου».  

Η παρέμβαση καταλήγει λέγοντας ότι «Είναι αξιοσημείωτο ότι η λειτουργία δημοτικού σχολείου στον Καρτερό θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας τόσο για τους μαθητές της περιοχής του Καρτερού, όσο και για τους μαθητές στις σχολικές μονάδες της Αλικαρνασσού, ενώ και στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μέσω της διευκόλυνσης της παραμονής ή εγκατάστασης νέων οικογενειών στην περιοχή».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα για την παραχώρηση έκτασης στο Δήμο Ηρακλείου προκειμένου να αξιοποιηθεί για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος στον Καρτερό;

2. Έχει εξετασθεί η δυνατότητα παραχώρησης έκτασης από τα τουριστικά ακίνητα ή από το εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό οικόπεδο στον Καρτερό;

3. Ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου σας για την άμεση κάλυψη της επιτακτικής ανάγκης δημιουργίας δημοτικού σχολείου στον Καρτερό Ηρακλείου;

Σχόλια