default-image

Κρήτη: Τοξικομανής κρατάει ομήρους, ανταλλαγή πυρών -video

Κρήτη
Κρήτη: Τοξικομανής κρατάει ομήρους, ανταλλαγή πυρών -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταμπουρωμένος στη Μονάδα Χορήγησης του ΟΚΑΝΑ, παραμένει από το πρωί, οπλισμένος τοξικομανής, πατέρας 5 παιδιών, με τις διαπραγματεύσεις από πλευράς αστυνομίας να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι τρεις εργαζόμενοι,  βρίσκονται κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο στον πρώτο όροφο της μονάδας και είναι καλά στην υγείας τους ενώ ο φερόμενος ως δράστης έχει τραυματιστεί χωρίς να έχει διευκρινιστεί ωστόσο αν τραυματίστηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών ή από κάποιο σπασμένο τζάμι.

Το μεσημέρι στο σημείο έσπευσαν και οι γονείς του τοξικομανή και στο κτίριο μπήκε ο πατέρας του σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσει και να τον πείσει να βγει έξω.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - TV ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ

Αποκλειστικό ντοκουμέντο μάλιστα παρουσίασε  η ΚΡΗΤΗ TV που  μετέδωσε ζωντανά και τη στιγμή που έγινε η ανταλλαγή των πυροβολισμών στον ΟΚΑΝΑ με αστυνομικούς να απαντούν  στα πυρά του τοξικομανή που θέλησε με τον τρόπο αυτό διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να ξηλώσει το περίπτερό του από το Ενετικό λιμάνι. Πάντως ο κ. Βάμβουκας, δήμαρχος Χανίων , ανέφερε και δεσμεύτηκε ότι θα υπαρξει λύση και ότι το περίπτερο του θα παραμείνει στο σημείο μέχρι και το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δείτε τη στιγμή της ανταλλαγής των πυροβολισμών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πυροβολισμοί νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη μονάδα Χορήγησης Μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά μεταξύ ενός χρήστη ναρκωτικών και αστυνομικών.

Ο χρήστης κλείστηκε στη Μονάδα και φέροντας να κατέχει όπλο, έκλεισε στο χώρο και τους εργαζομένους κρατώντας τους ομήρους.

Άμεση ήταν η  κινητοποίηση της αστυνομίας, άνδρες της οποίας έφθασαν στο σημείο και όταν ο τοξικομανής άρχισε να πυροβολεί οι αστυνομικοί απάντησαν με τον ίδιο τρόπο ενώ στο σημείο άμεσα και Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης από το Ηράκλειο.

Όλα άρχισαν στις 8.15 το πρωί της Δευτέρας. Ο τοξικομανής έφθασε στη Μονάδα με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να ξηλώσει το περίπτερό του από το Ενετικό λιμάνι.

Αφού είπε στους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται να τους κάνει κακό κλείδωσε την είσοδο της Μονάδας στην οποία μέσα βρίσκονταν τρεις εργαζόμενοι. Οι  εργαζόμενοι που βρίσκονται μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο σε διαφορετικό όμως όροφο, στον πρώτο συγκεκριμένα έχουν κλειδωθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από μόνοι τους επειδή φοβήθηκαν.

Ο ίδιος που είναι ελαφρά τραυματισμένος αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν προέρχεται από πυροβολισμό ή από κάποιο σπασμένο τζάμι, ενώ ανέφερε ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι  θα έχει σκεφτεί τι να κάνει.

Όταν δύο από τους αστυνομικούς που έφτασαν αρχικά στο σημείο, του ζήτησαν να ηρεμήσει και να βγει από τη Μονάδα εκείνος πυροβόλησε τρεις φορές. Οι αστυνομικοί απάντησαν ρίχνονταν τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς .

Αυτήν την ώρα βρίσκονται έξω από τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ χρήστες ναρκωτικών, που έφθασαν εδώ για να τους χορηγηθεί μεθαδόνη, εργαζόμενοι που δεν είχαν προλάβει να πιάσουν δουλειά καθώς και ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ με τον Διοικητή υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων κ. Πάρη Χινόπουλο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ. Γιώργο Λυμπινάκη να βρίσκονται στις επάλξεις, ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ. Μηνάς Βουλγαρίδης, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο και ο Δήμαρχος Χανίων,Τάσος Βάμβουκας, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, κρατώντας μάλιστα επιστολή με παραλήπτη τον ίδιο τον χρήστη, μέσω του οποίου και του χορηγείται έγγραφη διαβεβαίωση ότι του επιτρέπεται να διατηρήσει το περίπτερο του.

Η επιστολή έχει ήδη παραδοθεί στους αστυνομικούς για να καταλήξει στη συνέχεια στα χέρια του ίδιου του τοξικομανή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο κτίριο μπήκαν μέσα ο ψυχίατρος και διευθυντής της μονάδας και η καθαρίστρια με τους οποίους και διατηρεί και φιλικές σχέσεις, όπερ και εγένετο.

Στο σημείο και συγγενείς των εργαζομένων με έκδηλη την αγωνία για τους δικούς τους ανθρώπους.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Φωτογραφίες: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News