default-image

«Οδηγούμε με ασφάλεια» και δίνουμε αίμα και ζωή!

Κρήτη
«Οδηγούμε με ασφάλεια» και δίνουμε αίμα και ζωή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να δώσουμε αίμα και παράλληλα ζωή, τη Δευτέρα 8 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας και σε συνεργασία με το forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» καλεί όλους ο Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το οικονομικό και κοινωνικό κόστος των τροχαίων στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ανέρχεται σε 1,2% περίπου του αντίστοιχου ΑΕΠ. Το κόστος αυτό για τη χώρα μας εκτιμάται, από τους συγκοινωνιολόγους, ότι για το έτος 2011 κυμάνθηκε μεταξύ 1,9 δις € (καλύτερο σενάριο) και 3,0 δις € (χειρότερο σενάριο), δηλαδή μεταξύ 1,1% και 1,7% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Ε.Ε., η Ελλάδα κατατάσσεται στην 22η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε., αναφορικά με νεκρά θύματα ανά εκατομμύριο κατοίκων, μέχρι και το 2015. Η Κρήτη, δε, κατέχει ποσοστό 9% σε νεκρούς ανά Περιφέρεια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του Σεπτεμβρίου 2016. Χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Δανία, η Νορβηγία κλπ., βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Είναι φανερό, λοιπόν, πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη της χώρας μας για επάρκεια αίματος. Γι' αυτό, άλλωστε, υπάρχει και αυξημένη ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία!

Λιονάκης Γιάννης, Πρόεδρος Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.: «Ο Εθελοντικός Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων συμμετέχει στην εθελοντική δράση του Φόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια» και του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου γιατί γνωρίζει καλά ότι πρέπει να σταματήσει να χύνεται άδικα αίμα στους δρόμους της Κρήτης. Και πρέπει να αρχίσουμε όλοι να δίνουμε εθελοντικά το αίμα μας για όσους το έχουν ανάγκη, δίνοντας ζωή στο συνάνθρωπό μας.»

Επιτροπάκης Πάρις, Πρόεδρος Α.Σ. ΄΄ΤΑΛΩΣ΄΄: «Το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ΤΑΛΩΣ χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία του "Οδηγούμε με ασφάλεια" και την εθελοντική αιμοδοσία για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία. Η προσφορά στο συνάνθρωπο και την κοινωνία είναι ύψιστη προτεραιότητα για όλους μας και τα μέλη μας συμμετέχουν ενεργά σε κάθε ενέργεια και δράση προς αυτή την κατεύθυνση. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα μεσογειακής αναιμίας την 8η Μαΐου, συμμετέχουμε ενεργά στην Πρωτοβουλία για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα προβλήματα των πασχόντων από θαλασσαιμία και την ανάγκη επάρκειας αίματος.»

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας), τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο του Δημοτικού Μεγάρου Ηράκλειου (Λότζια), που διοργανώνει το φόρουμ «Οδηγούμε με Ασφάλεια», σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου» (Μεσογειακή Αναιμία).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News