default-image

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι "ληστές" της Μεσαράς

Κρήτη
Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι "ληστές" της Μεσαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την απολογία τους στον Ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για κλοπές στη Μεσαρά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Παράλληλα, τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση εμφάνισης στο οικείο τους αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης ενός από τους κατηγορουμένους της υπόθεσης o 26χρονος εντολέας του αρνείται όλες τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας -Φραγκιαδούλης δήλωσε τα εξής: ο εντολέας μου εξέθεσε ενώπιον των δικαιοδοτικών οργάνων τις αληθείς πτυχές της υπό ποινική διερεύνηση  υπόθεσης αρνούμενος πλήρως τις αποδιδόμενες κατηγορίες οι οποίες αντιστρατεύονται πλήρως το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας. Θα αποδείξουμε δε με ακλόνητα στοιχεία στην πορεία της ποινικής διαδικασίας ότι κατά τον χρόνο που έλαβαν χώρα οι ερευνώμενες πράξεις βρισκόμασταν αλλού.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να διέπραξαν τρεις κλοπές, τόσο σε καταστήματα όσο και σε φορτηγά, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, να έχουν σπάσει μαγαζιά, να έχουν τρομοκρατήσει με σπινιαρίσματα που έκαναν με το αγροτικό 4x4 τους κατοίκους χωριών, ενώ προσπάθησαν να συνεχίσουν τη δράση τους και με τέταρτη κλοπή μέσα σε ένα μόλις βράδυ, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη τους μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες. Διώκονται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, για παράνομη οπλοφορία πολεμικού τυφεκίου, τύπου καλάσνικοφ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΗ

Διώκονται, παράλληλα, και για αντίσταση κατά της Αρχής, απείθεια, παράνομη οπλοφορία (μαχαιριών), παράνομη οπλοκατοχή (πυρομαχικών), παράνομη κατοχή σιδερογροθιάς και παράνομη κατοχή κροτίδων. Την περασμένη Τρίτη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες. Και οι τρεις, πλην του ανηλίκου, έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα το πρωί, στις 9.

Ο ανήλικος, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Νωρίτερα, την ίδια μέρα, είχε αφεθεί ελεύθερος και ο πατέρας τού ανήλικου, που είχε συλληφθεί για αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, σε έρευνες που διενεργήθηκαν το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς, στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια, 12 κροτίδες και σιδερογροθιά.

Η σπείρα που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε κάνει επάγγελμα τις κλοπές, φέρεται να έκλεψε χρήματα, καύσιμα κι άλλα αντικείμενα στην ενδοχώρα του Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News