Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: «Δίπλα» στους δημότες με αυθαίρετα

«Δίπλα» στους δημότες οι οποίοι μένουν σε αυθαίρετα «στέκεται» ο Δήμος Μαλεβιζίου, έπειτα από ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα, σε συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, παρουσία και εκπροσώπων από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, από το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου και από την Ένωση Συνταξιούχων Ηρακλείου, συζήτησε το θέμα των αυθαιρέτων και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου αναγνωρίζει ότι το δικαίωμα στη στέγη για κάθε λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να θεωρείται αυθαιρεσία. Συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των δημοτών που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του στις 3-5-2017.

Μπροστά στην ψήφιση του νέου νόμου που θα αφορά και τα ζητήματα των οικιστών καλεί την κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε:

•      Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, για σπίτια και μικρομάγαζα. Να πληρώσουν και με το παραπάνω τα μεγάλα συμφέροντα και τα χρήματα αυτά, από αυθαίρετα που βρίσκονται στο Δήμο Μαλεβιζίου, να έλθουν στο Δήμο Μαλεβιζίου για χρηματοδότηση των πολεοδομικών μελετών και έργων υποδομής.

•      Να σταματήσουν οι κατασχέσεις λογαριασμών, λοιπών περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση ΑΦΜ εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων και ευπαθών ομάδων  για πρόστιμα αυθαιρέτων.

•      Να επιλυθεί το πρόβλημα μεταβίβασης των ακινήτων και των εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών.

•      Με ευθύνη και δαπάνες του κράτους, να εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της.

•      Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονίες (αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, υποδομές μεταφορών, ύδρευσης-αποχέτευσης, ενεργειακών δικτύων, σχολειά κλπ), επιλύοντας και το πρόβλημα χαρακτηρισμού χιλιάδων λαϊκών οικογενειών ως «αυθαίρετους  οικιστές»."

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια