default-image

Ηράκλειο: Παρά τις υποσχέσεις, ζουν με κατσαρίδες & ποντίκια

Κρήτη
Ηράκλειο: Παρά τις υποσχέσεις, ζουν με κατσαρίδες & ποντίκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε όλο το Ηράκλειο είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε με το προσωπικό που έχουμε».Αυτή η δήλωση του Προέδρου της ΔΕΥΑ άναψε "φωτιές" στους κατοίκους της οδού Ηλία Βουτιερίδη στα Καμίνια που λόγω των ακαθάριστων εδώ και κάποια χρόνια, φρεατίων, παρά τις επίμονες όπως λένε οχλήσεις τους, αναγκάζονται να ζουν καθημερινά με τη βρωμιά και τη δυσωδία, έχοντας ως συγκάτοικους τα δεκάδες ποντίκια που κατακλύζουν τα σπίτια τους.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από την ΚΡΗΤΗ TV συνεργεία της ΔΕΥΑΗ έσπευσαν την Τετάρτη στην περιοχή, καθαρίζοντας κάποια φρεάτια και ρίχνοντας ασβέστη, δίχως όμως όπως λένε οι κάτοικοι αυτό να αρκεί για να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα το σύνθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και που καθιστά τη γειτονιά τους εστία μόλυνσης.

Δείτε το βίντεο και την απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙΑ, ΠΑΡΤΙ ΑΠΟ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Οργή των κατοίκων

Οι κάτοικοι παρά το γεγονός ότι σε πρώτη φάση ικανοποιήθηκαν από την διαδικασία του καθαρισμού, εξέφρασαν την οργή τους για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή, ζητώντας επιτέλους κάποιος από τους αρμόδιους που απαξιούν όπως εξήγησαν  να επισκεφθούν την περιοχή, να πάει  στο σημείο προκειμένου να καταλάβει την έκταση του προβλήματος και όχι να διατυπώνει άποψη χωρίς να έχει ολοκληρωμένη γνώμη.

Πάντως ο κ. Φακουράλης φάνηκε να επιμένει ότι δεν είχε κάποια ενημέρωση η υπηρεσία από τους κατοίκους, οι οποίοι πάντως μάλλον οργισμένοι απάντησαν ότι εδώ και πολλούς μήνες η όχληση είναι σχεδόν καθημερινή.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News