Κρήτη

Ενέργειες για την «απογείωση» του τουρισμού στα Χανιά

Ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας και ο πολιτισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο εθιμοτυπικών συναντήσεων που είχαν σήμερα στα Χανιά με τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα.

Ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας και ο πολιτισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο εθιμοτυπικών συναντήσεων που είχαν σήμερα στα Χανιά με τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα, η πρέσβειρα της Αυστρίας στη χώρα μας, Andrea Ikic-Bohm και ο πρέσβης της Ουγγαρίας, Erik Haupt.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την πρέσβειρα της Αυστρίας, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνο-αυστριακές σχέσεις, καθώς η παρουσία Ελλήνων στην Αυστρία έχει ιστορική σημασία και χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, με επιφανείς ιστορικές φυσιογνωμίες, όπως ο Ρήγας Φεραίος, ο Άνθιμος Γαζής, οι οικογένειες Υψηλάντη.

Ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που διαθέτουν η Κρήτη και τα Χανιά, ως τουριστικοί προορισμοί, τα οποία περιλαμβάνονται σταθερά μεταξύ των προτιμήσεων των Αυστριακών, ενώ αναφορά έγινε στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων, καθώς και κοινών πολιτιστικών δράσεων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Ούγγρο πρέσβη, συζητήθηκε η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, των ποιοτικών πιστοποιημένων προϊόντων του νησιού, καθώς και οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ του Δήμου Χανίων και της πρεσβείας της Ουγγαρίας, έπειτα από τις εκδηλώσεις τιμής για τον ένθερμο φιλέλληνα και φιλοκρητικό, γενικό πρόξενο της Αυστροουγγαρίας στην Κρήτη, από το 1893 έως και το 1908, Ιούλιο Πίντερ.

Και οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την έκθεση, που φιλοξενείται έως τις 9 Μαΐου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στην οποία παρουσιάζονται έργα του Aυστριακού ζωγράφου, Johann Ender, από το ταξίδι του με τον Ούγγρο κόμη, Istvan Szechenyi, στην Ανατολή, το 1818-9.

Τα έργα προέρχονται από τη Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Επιστημών της Ουγγαρίας, ενώ παρουσιάζονται νομίσματα και γραμματόσημα που συσχετίζονται με τη μορφή του μεγάλου ευεργέτη.

Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα και την συμβολή της πρεσβείας της Αυστρίας, του Δήμου Χανίων και της Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια