Κρήτη

Αυγενάκης: «Μνημόνιο που φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία»

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015 ήταν προϊόν εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Και η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία βασίζεται ακριβώς στην ίδια πολιτική μέθοδο.

Ο κ. Τσίπρας ζητούσε χρηματοδότηση χωρίς μέτρα και τελικά παίρνει μέτρα χωρίς χρηματοδότηση.

Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη, τώρα κόβουν και τη 12η και την 11η με την επιπρόσθετη φορολογική επιβάρυνση.

Αυτοί που θα υπέβαλλαν παραίτηση αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τις 9.000 ευρώ, σήμερα δέχονται αφορολόγητο 5.681 ευρώ.

Τα μέτρα αυτά κανείς δεν τα ζητούσε πριν από ένα χρόνο.

Είναι το βαρύ τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας, για να μείνει στην εξουσία, συμφώνησε σε ένα τέταρτο Μνημόνιο, που δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια. Διαφορετικό και χειρότερο από τα προηγούμενα.

Γιατί, ενώ περιλαμβάνει σκληρά μέτρα λιτότητας, δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για καμία χρηματοδότηση.

Ένα Μνημόνιο που φτωχοποιεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και ειδικά την μεσαία τάξη.

Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη απέναντι στην μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που ενορχηστρώνεται από τη σημερινή Κυβέρνηση: Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα!

Είναι επιτακτική η ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, με ξεκάθαρες θέσεις που θα είναι ικανή να σταθεί δίπλα στους πολίτες, με οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές δίκαιες και κοντά στους ευάλωτους και αδύναμους.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελούν τη μόνη αξιόπιστη και ρεαλιστική λύση για την έξοδο της πατρίδας από το φαύλο κύκλο της κρίσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια