default-image

1.500 νέα φυτά κοσμούν την παραλία του Ρεθύμνου - photos

Κρήτη
1.500 νέα φυτά κοσμούν την παραλία του Ρεθύμνου - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο μήνες μετά το πέρας των εργασιών για την προετοιμασία του εδάφους, ήρθε η ώρα της φύτευσης δίπλα στην παραλία του Ρεθύμνου.

1.500 φυτά από εθελοντική προσφορά και με εθελοντική εργασία κοσμούν ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης του Ρεθύμνου, ενώ έπεται και συνέχεια!

H καρδιά της άνοιξης, στην καρδιά της παλιάς πόλης και της παραλίας του Ρεθύμνου. 10 εθελοντές έκαναν το θαύμα τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία δεν είχε κανένα κόστος στο διαδημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου στην αρμοδιότητά του οποίου είναι η περιοχή.

Η πρόεδρος, Ρένα Κουτσαλεδάκη, σημειώνει ότι το εγχείρημα στηρίζεται από τον Στέργιο Πυρίντσο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και σε δεύτερο χρόνο θα φυτευθούν βορειότερα στο αμμώδες τμήμα, ενδημικά είδη της Κρήτης που τελούν υπό εξαφάνιση.

Επικεφαλής των εθελοντών, ο Μιχάλης Κουμνάς που διαθέτει ιδιόκτητο φυτώριο. Τροφοδότησε αυτό το νέο αυτό κήπο που αποτελεί μια γόνιμη εναλλακτική στο γκαζόν, ενώ μάλιστα από τους σπόρους του θα προκύψουν πολλαπλάσια νέα φυτώρια.

Αυτό που όμως χρειάζεται από όλους μας είναι η αρμόζουσα συμπεριφορά, μακριά από βανδαλισμούς, έτσι ώστε να συνεχιστεί το έργο, χρόνο με το χρόνο σε όλη την παραλία, όπως ευελπιστεί ο υπεύθυνος γεωπόνος, Κώστας Φασουλάκης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News