Κρήτη

Ακύρωσαν τα σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής

Ακύρωσε τη δεύτερη φάση των «σεμιναρίων της ντροπής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών, τα οποία αφορούσαν τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ακυρώθηκε την Παρασκευή(28/4) η δεύτερη φάση των «σεμιναρίων της ντροπής» που καταργούν το πτυχίο αλλά και κάθε προοπτική διορισμού στους αδιόριστους συναδέλφους της ειδικής αγωγής.

Επισημαίνουμε ότι οι κυρίαρχες  κυβερνητικές παρατάξεις, νυν και πρώην, που συγκροτούν  το προεδρείο, δηλαδή η  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και  η Π.Ε.Κ ή πρώην Π.Α.Σ.Κ, όχι μόνο ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ, αλλά επιπλέον ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ στην εφαρμογή αυτού του βάρβαρου μέτρου. Γιατί ΓΝΩΡΙΖΑΝ ως μέλη του ΠΥΣΔΕ, αλλά ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ τη διενέργεια των σεμιναρίων ταχύρρυθμης δήθεν «επιμόρφωσης»(!) των εκπαιδευτικών σε ζητήματα της ειδικής αγωγής.  ΕΒΑΛΑΝ ΠΛΑΤΗ  στο αντιλαϊκό μέτρο, αρνήθηκαν να ενημερώσουν το Δ.Σ της Ε.ΛΜΕ και επέλεξαν τη γνωστή μέθοδο της…παρατήρησης, με αποτέλεσμα την επιθυμητή από την κυβέρνηση…ακώλυτη διοργάνωση του α' μέρους των εν λόγω «σεμιναρίων» , τα οποία  στην πράξη ακυρώνουν κάθε έννοια δεοντολογίας, σεβασμού και κατοχύρωσης εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, μόλις πληροφορήθηκε τη νέα αντιλαϊκή κυβερνητική μεθόδευση, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ αμέσως  την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα  των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής, ΑΝΕΔΕΙΞΕ   την ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ που γίνεται   σε βάρος των συναδέλφων   και των παιδιών της Ειδικής Αγωγής και στη συνέχεια πήρε τις ανάλογες πρωτοβουλίες, για την ΑΚΥΡΩΣΗ των σεμιναρίων:.

O      ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΤΑ «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ» ως αντιδραστικό μέτρο ακύρωσης των πτυχίων των συναδέλφων της ειδικής Αγωγής, περικοπής των δαπανών  για την παιδεία και διάσπασης του συλλογικού ιστού.

O      ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ του β' μέρους  των εν λόγω ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ  στο ΔΕΣ της ΕΛΜΕ(Προκήρυξη 3ωρης στάσης, συγκέντρωση έξω από το σχολείο διοργάνωσης των σεμιναρίων)

O      ΚΑΛΕΣΑΜΕ τους συναδέλφους, αναπληρωτές και μόνιμους, να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ στην κινητοποίηση.

O      ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ τους εκπαιδευτικούς και την κοινή γνώμη για το βάρβαρο μέτρο,

O      ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ- ΠΕ.Κ ή Π.Α.Σ.Κ) , την τυπική παρουσία τους έξω από το σχολείο ή και την αποχή τους (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ή ΔΑΚΕ) από το αγώνα υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιτείνει την αντιλαϊκή πολιτική- στηριγμένη  και  τα πρόσφατα  αντιλαϊκά σχέδια νόμου  που επιτάσσει ο ΣΕΒ-Ο.Ο.Σ.Α- χτυπώντας την πιο αδύναμη κατηγορία των μαθητών μας, που είναι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και το  πολλαπλά βαλλόμενο τμήμα  των συναδέλφων μας ,που είναι οι ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ και γενικά οι  αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα,  η  κυβέρνηση αρχικά  αποφάσισε να  εξοβελίσει    από τον εκπαιδευτικό χάρτη   τους ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ  της  ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, καταργώντας τα πτυχία και την ειδικότητά τους.

Με τον τρόπο αυτό, ο δήθεν "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει  τον αντιδραστικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής του , αφού  στρέφεται ενάντια στα  πιο αδικημένα τμήματα της κοινωνίας,  όντας στην υπηρεσία της ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων.

Αυτή η     πολιτική που στοχοποιεί και καταδικάζει τους κοινωνικά αδύναμους  και  αδικημένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και τους εργαζόμενους , που πολλαπλασιάζει τους ανέργους, δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και το λαϊκό κίνημα.

Είναι πολιτική αντιλαϊκή, αντιδραστική, που υπηρετεί την πλουτοκρατία και στρέφεται ενάντια στον εχθρό-λαό.

·         ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ.

·         ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια