default-image

Κρήτη: Ανατροπή για τα εκατομμύρια ευρώ που θα επένδυε ο Παντελιδάκης

Κρήτη
Κρήτη: Ανατροπή για τα εκατομμύρια ευρώ που θα επένδυε ο Παντελιδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή στην υπόθεση των 7 εκατομμυρίων ευρώ που θα επένδυε ο πάμπλουτος γιατρός Ιωάννης Παντελιδάκης στην Κρήτη. Ενώ ο δήμαρχος Ρεθύμνου υποστηρίζει ότι μεγάλο μέρος των εσόδων από ιδιωτικό γκαράζ που θα κατασκευαζόταν θα προοριζόταν σε ίδρυμα του αείμνηστου γιατρού ο κ. δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου κ. Χαμογιωργάκης υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο ανατρέποντας τα πάντα στην υπόθεση.

Τι λέει η αντιπολίτευση

Δε θα συναινούσα ούτε κι εγώ σε τέτοια ποσοστά, δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου, Θέμης Χαμογιωργάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη που ανέφερε ότι ο εκλιπών, Ιωάννης Παντελιδάκης, επιθυμούσε το 20% των κερδών της επένδυσής του να προορίζεται στις ανάγκες του δήμου και το 80% για τις ανάγκες των οικονομικά ασθενών φοιτητών.

Ο Θέμης Χαμογιωργάκης αναφέρει ότι τα ποσοστά ήταν αντίστροφα, δηλαδή 80% για το δήμο και 20% για τους φοιτητές, κάτι στο οποίο και ο ίδιος συναινούσε. Ο Ιωάννης Παντελιδάκης τού είχε αναφέρει ότι επιθυμούσε να κάνει κάποια χορηγία, ένα έργο στην πόλη που τήν αισθανόταν και ήταν ιδιαίτερη πατρίδα του. Επιθυμούσε λοιπόν το 20% των κερδών της επένδυσής του να απευθύνονται στο ίδρυμά του για τη συντήρησή του και τη βοήθεια των φοιτητών.

Ο δημοτικός σύμβουλος επιμένει ότι στη συνάντηση ήταν παρόντες ο ίδιος, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης, ο Ιωάννης Παντελιδάκης και η γραμματέας του, ενώ δεν παρευρισκόταν ο κ. Νίνος. Η συνάντηση είχε γίνει το φθινόπωρο του 2010, μετά από παραίνεση του εκλιπόντα στον Θέμη Χαμογιωργάκη. 

Ο Ιωάννης Παντελιδάκης, επιθυμούσε να επενδύσει στο κέντρο του Ρεθύμνου στην Πλατεία 4 Μαρτύρων με κατασκευή πάρκινγκ και κτιρίων και είχε αναφέρει ότι θα διέθετε 7 με 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Θέμης Χαμογιωργάκης αναφέρει ότι ο εκλιπών είχε στη διάθεσή του 100 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και επιθυμούσε να επενδύσει στο κέντρο της πόλης και όχι στα ανατολικά στον Κουμπέ στον χώρο παλαιού εργοστασίου πυρήνα ελιάς της οικογένειας Καψαλιανού, ούτε και στα ανατολικά της πόλης στην Καλλιθέα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου που είχε αντιπροτείνει ο δήμαρχος Ρεθύμνου.

Ο Θέμης Χαμογιωργάκης τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πει την αλήθεια και να αμφισβητηθούν τα λεγόμενά του.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Αντίθετα ο δήμαρχος Ρεθύμνου έλεγε τα εξής:

Όπως τονίσει ο δήμαρχος Ρεθύμνου στο neakriti.gr «την περίοδο εκείνη είχε ξεκινήσει το Ρέθυμνο η συζήτηση για ένα υπόγειο γκαράζ στην καρδιά της πόλης 5,5 στρεμμάτων. Ο κ.Παντελιδάκης πρότεινε να διαθέσει 7 εκατομμύρια για να διαμορφωθεί το γκαράζ και τον πάνω όροφο να αξιοποιήσει ο Δήμος. Ζήτησε όμως  το 80% των εισπράξεων να κατευθυνθούν στο «Παντελιδάκειο ίδρυμα» που ήθελε να ιδρύσει και το υπόλοιπο 20 % των εσόδων να παραμείνουν στο δήμο. Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιες συμφωνίες θα ήταν παράνομες. Δεν μπορεί να παραχωρηθεί  περιουσιακό στοιχείο του δήμου σε ιδιώτη. Του απάντησα ότι για να γίνει υπόγειο γκαράζ ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 12 εκ. ευρώ , πως δεν θα αρκούσαν τα χρήματα αλλά και ότι πρόκειται για πολύπλοκη υπόθεση .Μόνο αόριστα απαντούσε ότι μπορεί να χορηγούσε κι άλλα χρήματα.Ωστόσο θυμίζω ότι 2010 μόνο το οικόπεδο στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, κόστιζε 10 εκατομμύρια ευρώ».

Η περιγραφή που έδωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου στις υποσχέσεις του Ιωάννη Παντελιδάκη ήταν χαρακτηριστικά πως ό,τι είπε «ήταν προφορικά, άτυπα και λόγια του αέρα όπως αποδείχθηκαν». Επειδή τα εκατομμύρια και η γραπτή πρόταση όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν ποτέ αλλά και θα πήγαιναν χαμένα, η δημοτική αρχή παρουσίασε την εναλλακτική της πρόταση.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης - Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News