Κρήτη

Με κατάνυξη η Λειτουργία στο Ναό του Μυστικού Δείπνου (pics)

Στον Ιερό Ναό του Μυστικού Δείπνου, στον οικισμό του Καλανδαρέ Μυλοποτάμου τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιος.

Ο μοναδικός αυτός Ιερός Ναός, ο οποίος πανηγυρίζει την Μεγάλη Πέμπτη, οπότε η Εκκλησία μας εορτάζει «τον μυστικόν Δείπνον (δηλαδή την παράδοσιν των καθ' ημάς φρικτών Μυστηρίων)», είναι κτίσμα της περιόδου της Ενετοκρατίας και έχει αναστηλωθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου. Ενώ, βρίσκεται σε μία κατάφυτη περιοχή και οι κάτοικοι τον αποκαλούν και «Αγία Τραπέζα».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος εξέφρασε την χαρά του για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας κατά την Μεγάλη αυτή ημέρα σε ένα Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος σε αυτό το κορυφαίο και κεντρικό γεγονός της πίστεώς μας, δηλαδή την παράδοση των Φρικτών Μυστηρίων από τον Χριστό στους Αποστόλους και δι' αυτών σε όλη την Εκκλησία ανά τους αιώνες.

Ευχήθηκε σε όλους καλή Ανάσταση και δέχθηκε τις ευχαριστίες των πιστών που παραβρέθηκαν για την ποιμαντική παρουσία του κοντά τους.

Σχόλια