default-image

Πάσχα με ήλιο και ζέστη για τους Κρητικούς

Κρήτη
Πάσχα με ήλιο και ζέστη για τους Κρητικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινά με συννεφιά και ολοκληρώνεται με καλοκαιρία... Κάπως έτσι αναμένεται το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη τη Μεγάλη Εβδομάδα: Μέχρι και μεθαύριο Μεγάλη Πέμπτη, στις περισσότερες περιοχές του νησιού αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, αλλά και ασθενείς τοπικές βροχές.

Από μεθαύριο, ωστόσο, αρχίζει η σταδιακή βελτίωση των καιρικών φαινομένων που θα κορυφωθεί ανήμερα του Πάσχα με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteocrete.gr και το μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, για σήμερα Μεγάλη Τρίτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη. Εξάλλου, ο κ. Λέκκας προβλέπει παροδικές ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, ενώ στις νότιες περιοχές του νησιού αναμένονται έως και ανατολικοί, με την έντασή τους να φτάνει στα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια τμήματα της Κρήτης, ενώ στις νοτιότερες περιοχές αναμένεται έως και 2 βαθμούς υψηλότερη.

Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, παραμένει το συννεφιασμένο σκηνικό του καιρού. Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Λέκκα, και αύριο υπάρχει η πιθανότητα για παροδικές ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι αναμένονται βόρειοι έως βορειοανατολικοί στα 2 με 3 μποφόρ, ενώ τοπικά η έντασή τους θα φτάσει έως και τα 4 μποφόρ. Αύριο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο χαμηλότερα και θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου στις βόρειες περιοχές, ενώ στα νότια θα είναι και πάλι λίγο υψηλότερη.

Μεθαύριο, Μεγάλη Πέμπτη, προβλέπεται διατήρηση των νεφώσεων. Εξάλλου, και πάλι υπάρχουν μικρές πιθανότητες εκδήλωσης ασθενών παροδικών βροχών, κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Όπως μας λέει πάντως ο κ. Λέκκας, σταδιακά από μεθαύριο αναμένεται να ξεκινήσει η βελτίωση του καιρού.

Οι άνεμοι θα στραφούν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, διατηρώντας όμως και πάλι εντάσεις στα 3 εως και 4 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Το καλοκαιρινό σκηνικό θα αρχίσει να κάνει έντονη την παρουσία του από τη Μεγάλη Παρασκευή: Συγκεκριμένα αναμένεται πολύ περισσότερη ηλιοφάνεια, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις διατηρώντας την έντασή τους στα ίδια επίπεδα. Σημειώνεται ότι από τη Μεγάλη Παρασκευή ο υδράργυρος θ αρχίσει να "σκαρφαλώνει", με τη μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας να φτάνει έως και τους 20οC.

Νοτιάδες τη Λαμπρή: Ανεβαίνει ο υδράργυρος

Το Μεγάλο Σάββατο η καλοκαιρία θα παραμείνει, αν και υπάρχει η πιθανότητα για πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν, εξάλλου, δυτικοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα. Ανήμερα της Λαμπρής, το καιρικό σκηνικό θα είναι ακόμη καλύτερο, με τους ανέμους να έχουν, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, μια νότια τάση, επιτρέποντας έτσι στη θερμοκρασία να ανέβει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News