default-image

Κρήτη: Σωτήρια αερομεταφορά για δύο νεογνά

Κρήτη
Κρήτη: Σωτήρια αερομεταφορά για δύο νεογνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σωτήρια αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά η κινητή μονάδα που διατέθηκε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και καλύπτει επείγοντα περιστατικά στην Κρήτη με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ Κρήτης. Με άριστο συντονισμό ολοκληρώθηκε η διπλή αερομεταφορά.

Δύο ταυτόχρονες και επείγουσες αεροδιακομιδές με πτήσεις που σχεδόν διασταυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας για τη μεταφορά και τη σωτηρία δύο νεογνών με σοβαρά προβλήματα λόγω προωρότητάς τους.  

Συγκεκριμένα η μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού που διαθέτει το ΕΚΑΒ μετέφερε από το ΠαΓΝΗ νεογνό 20 ημερών προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου προκειμένου να παραληφθεί από αεροσκάφος C-130 και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας λόγω κρισιμότητάς της κατάστασής του. Κατά πληροφορίες το μωρό που είναι 20 ημερών φέρεται να έχει κάποιο σύνδρομο που σχετίζεται με το γεγονός ότι γεννήθηκε πρόωρα.

Το αεροσκάφος C-130 μετέφερε ακόμη δύο ασθενείς  από το νησί της Πάρου προς την Αθήνα. Την ίδια ώρα που ολοκληρωνόταν η μια μεταφορά του C-130 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ξεκινούσε μια άλλη. Το ΕΚΑΒ παρέδωσε ένα πρόωρο νεογνό όμως στην πίστα του αεροδρομίου παρέλαβε ένα άλλο νεογνό 2 ωρών από τη Ρόδο για νοσηλεία στη Μονάδα του ΠαΓΝΗ.

Το δύο ωρών μωρό μετέφερε στο Ηράκλειο ελικόπτερο Super Puma, είναι πρόωρο και αντιμετωπίζει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Η διπλή επιχείρηση του ΕΚΑΒ στην πίστα του αεροδρομίου που παρέδωσε βρέφος και παρέλαβε ένα άλλο ολοκληρώθηκε περίπου στις 7 το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News