default-image

Ξανθός από Κρήτη: Σταδιακή λύση για αναμονή στα χειρουργεία

Κρήτη
Ξανθός από Κρήτη: Σταδιακή λύση για αναμονή στα χειρουργεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη λίστα χειρουργείων και με στοχευμένες προσλήψεις επιχειρεί η κυβέρνηση να λύσει το ζήτημα της μεγάλης αναμονής στα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Η λίστα από μόνη της δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ωστόσο σε συνδυασμό με κατάλληλους χειρισμούς, θα υπάρξει σταδιακή λύση, ξεκαθάρισε ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Ξανθός, από το Ηράκλειο.

Επίσημα στοιχεία σχετικά με το χρόνο αναμονής στα χειρουργεία δεν υπάρχουν , ωστόσο μέλη του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Κρήτης, κάνουν λόγο για αναμονή που φτάνει σχεδόν και τον 1 χρόνο σε κάποιες περιπτώσεις. Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων από την πλευρά τονίζουν ότι τα χειρουργεία και οι ΜΕΘ πρέπει να στελεχωθούν άμεσα με προσωπικό, προκειμένου οι εκατοντάδες περιπτώσεις που βρίσκονται σε αναμονή για χειρουργικές επεμβάσεις να αντιμετωπίζονται ταχύτερα.

Ουσιαστικά με την τήρηση της λίστας χειρουργείων, οι ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν ηλεκτρονικά και μέσω ενός κωδικού, το πότε ακριβώς θα χειρουργηθούν.

Όλα τα έργα στον τομέα της Υγείας στην Κρήτη συζητήθηκαν στην συνάντησή του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη με τον Υπουργό  Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

 Στην συνάντησή του Περιφερειάρχη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συμμετείχαν ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, η Δ/κτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη  Μαυρομάτη με τον Υποδιοικητή Στέλιο Δημητρακόπουλο.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News