Κρήτη

Από την Κρήτη ξεκίνησε ο "Μήνας Υγείας"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, συνεχίζεται η δράση «Μήνας Υγείας» της ΝΔ στην Κρήτη. Μετά τα Χανιά, στο Ηράκλειο βρέθηκε ο ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Οικονόμου το πρωί της Παρασκευής.

Επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. - Βουλευτής Επικρατείας κ. Β. Οικονόμου, ενώ στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν οι Υπεύθυνοι Θεματικών Τομέων Υγείας των ΝΟΔΕ Κρήτης, καθώς και στελέχη του κόμματος από την Κρήτη που συμμετέχουν στον Τομέα Υγείας της ΝΔ.

Ειδικότερα, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς της Υγείας και επισκέψεις σε δομές Υγείας του Ν. Χανίων και του Ν. Ρεθύμνου.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο στο Ηράκλειο και συναντήσεις με φορείς του Τομέα Υγείας του ν. Ηρακλείου όπως Ιατρικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Οδοντιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών, Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας-περιφερειακό τμήμα Κρήτης, Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου, Πανεπιστημιακοί γιατροί, Ειδικευόμενοι γιατροί και ΕΚΑΒ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Επίσης, το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο εκδήλωση - ανοικτή συζήτηση για την κατάσταση στη δημόσια υγεία.

Το Σάββατο το κλιμάκιο της ΝΔ θα πραγματοποιήσει επισκέψεις και συναντήσεις στο Ν. Λασιθίου.

Ο Γραμματέας της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση και την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας, την ώρα που επτά στους δέκα πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο της δημόσιας υγείας στη Χώρα. Γίνεται αντιληπτό ότι απαιτείται συνολική αναδιάρθρωση του συστήματος. Μεταρρύθμιση στην Υγεία σημαίνει σεβασμός, βοήθεια, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών Υγείας και όχι ταλαιπωρία και εξευτελισμός του ασθενή».

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ - Βουλευτής Επικρατείας κ. Β. Οικονόμου τόνισε: «Τα νοσοκομεία κρατιούνται γιατί δίνουν μεγάλη μάχη οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όλοι οι εργαζόμενοι. Τους λέμε ένα μεγάλο μπράβο και είμαστε κοντά τους γιατί αυτή τη στιγμή παρά τη διαλυτική κεντρική πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης οι άνθρωποι αυτοί τα κρατούν όρθια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ούτε το επίπεδο 2014-2015 που είχε ξεκινήσει η προσπάθεια για την πρωτοβάθμια υγεία και για να ισορροπήσει το σύστημα. Την περίοδο 2015-2017 βλέπουμε κατρακύλα».

Ερωτήσεις εφ' όλης της ύλης για τα σημαντικά ζητήματα του Βενιζελείου Νοσοκομείου καταθέτει στον κ. Οικονόμου η Ένωση Βενιζελείου:

Ποια η θέση της Ν.Δ. για τον Διοικητικό διαχωρισμό των δύο Νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ; Σας υπενθυμίζουμε ότι η διασύνδεση τους έγινε επί των ημερών σας και έχει αποδειχθεί στην πράξη τροχοπέδη στην οργάνωση και ανάπτυξη του Βενιζελείου. Ταυτόχρονα σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει απόφαση του Κ.Ε.Σ.Υ.ΠΕ για την αποσύνδεση, η εφαρμογή της οποίας ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ εις βάρος του Νοσοκομείου.

Με δεδομένη την πολιτική απόφαση της Ν.Δ. για μείωση του αριθμού των Δημοσίων Υπαλλήλων, ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για τα Δημόσια Νοσοκομεία. Θεωρείτε και σεις ότι είμαστε πολλοί;

Προτίθεστε και εσείς να συνεχίσετε τις νέες μορφές εργασίας που τείνουν να παγιωθούν, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς μόνιμη και σταθερή εργασία;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια