Κρήτη

Προετοιμασία στο Ρέθυμνο για την αντιπυρική περίοδο

Oι εμπλεκόμενοι φορείς, στα θέματα πολιτικής προστασίας στο Ρέθυμνο, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, διατηρούν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σε προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση κινδύνων, που μπορεί να προκύψουν από εκδήλωση δασικών πυρκαγιών και λοιπών θεομηνιών.

Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο τον συντονισμό και οργάνωση των υπηρεσιών και φορέων που εμπλέκονται στο έργο της αντιμετώπισης κινδύνων από δασικές πυρκαγιές.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, και ενόψει της επερχόμενης θερινής αντιπυρικής περιόδου, έγινε ανάλυση των σχεδίων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, καθώς και ο εντοπισμός και αντιμετώπιση ιδιαιτεροτήτων και προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά την εκδήλωσή τους.

Συζητήθηκαν επίσης οι τρόποι συντονισμού της δράσης των εμπλεκόμενων φορέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και καθορίστηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ τους, ώστε να είναι αποτελεσματική η πρόληψη της εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς, άλλα και η καταστολή της.

Αποφασίστηκε επίσης η πραγματοποίηση επιμέρους συσκέψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να έχει επιτευχτεί ο μέγιστος δυνατός βαθμός ετοιμότητας, ενώ ιδιαίτερη βάση θα δοθεί - όπως τονίστηκε στην ενημέρωση του κοινού - για τους κινδύνους από τις δασικές πυρκαγιές και τους τρόπους πρόληψης, με επισκέψεις στην επαρχία του νομού Ρεθύμνου και συναντήσεις με πολίτες και τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Η καλύτερη μέθοδος αποφυγής κινδύνων από τα παραπάνω φαινόμενα, σύμφωνα με του υπεύθυνους των εμπλεκόμενων φορέων, είναι η πρόληψη - και για το λόγο αυτό καλούνται οι πολίτες να τηρήσουν την απαγόρευση χρήσης πυρός στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο, και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών όσον αφορά την αποφυγή και αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια