default-image

Νέο ξεκίνημα αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Νέο ξεκίνημα αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του παλλαϊκού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 6 Απριλίου στην Ιεράπετρα. Αποφασίστηκε από το Δήμο Ιεράπετρας, τους Συλλόγους και τους φορείς της περιοχής, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δε θα ανεχτεί η κοινωνία της Ιεράπετρας, μετά από τόσα που έχει υποστεί, και την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που στεγάζεται στο ιδιόκτητο κτήριο του πρώην ΙΚΑ.

Στο παλλαϊκό αυτό συλλαλητήριο, οι κάτοικοι και οι φορείς της Ιεράπετρας, ζήτησαν και την επαναλειτουργία του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης που κόστιζε ελάχιστα στο κράτος, καθώς και την σωστή στελέχωση και χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας, προκειμένου να παρέχει στους ασθενείς της νοτιοανατολικής Κρήτης υπηρεσίες Υγείας, αντάξιες των εισφορών που καταβάλει κάθε μήνα ο κάθε ασφαλισμένος πολίτης, για να έχει πλήρη και δωρεάν περίθαλψη στο Δημόσιο Νοσοκομείο, όποτε αρρωστήσει.

«Στείλαμε προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα, πως η Ιεράπετρα διεκδικεί και απαιτεί την ακύρωση του προτεινόμενου σχεδίου για το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ στο Νομό, τη στήριξη του Νοσοκομείου, την επαναλειτουργία του ΤΕΙ και γενικά την ανάκτηση όλων όσων για μια πόλη θεωρούνται αυτονόητα. Τα τελευταία χρόνια όλες οι δημόσιες υπηρεσίες είτε έχουν μεταφερθεί στον Άγιο Νικόλαο είτε έχουν  υποβαθμιστεί. Τις θέλουμε πίσω όλες», τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Ηλίας Νταραράς.

Ο δήμος Ιεράπετρας δέχεται το τελευταίο διάστημα απανωτά χτυπήματα ενός νέου γύρου αποψίλωσης που ξεκίνησε με το ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης και συνεχίζεται με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την Πυροσβεστική, κ.ο.κ.

Πρόκειται για μέτρα στα πλαίσια της γενικότερης καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαλύοντας την οικονομία και την κοινωνία μας. Το αποτέλεσμα τους είναι η απαξίωση και η υποβάθμιση της περιοχής μας, αλλά και η απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων του δήμου μας που έρχεται να προστεθεί στην ταλαιπωρία από το κλείσιμο της εφορίας, την υπολειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου μας, τη συρρίκνωση της ΔΕΗ, κ.λπ.   

«Η κοινωνία της Ιεράπετρας έχει κρατήσει το Νοσοκομείο της ανοιχτό και λειτουργικό με σκληρούς αγώνες. Η ανοικτή επιτροπή αγώνα μαζί με τους φοιτητές του ΤΕΙ, κόντρα στις κυβερνητικές αποφάσεις, πέτυχε το μεταβατικό καθεστώς διατήρησής του μέχρι το 2018. Χρειάζεται, και πάλι να αντιδράσουμε στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που πλήττουν τα συμφέροντα και το μέλλον του τόπου μας», είπε μεταξύ άλλων το μέλος της ανοικτής επιτροπής αγώνα κ. Μαρία Κτιστάκη.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News