default-image

Κρήτη: Κυβερνητικές δεσμεύσεις σε αυθαιρετούχους και αγρότες

Κρήτη
Κρήτη: Κυβερνητικές δεσμεύσεις σε αυθαιρετούχους και αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μήνα μετά τη δυναμική και μαζική απόβαση των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, ξεκαθαρίζει ότι έχει αποδειχθεί ότι οι μικροί αγρότες στην πλειοψηφία τους έχουν ωφεληθεί από τις εισφορές, την ώρα που το φορολογικό και το ασφαλιστικό ζήτημα που έχει ξεσηκώσει τον αγροτικό κόσμο, κι ενώ τονίζει ότι η πόρτα του υπουργείου είναι ανοιχτή για τους αγρότες.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το τοπίο για τις μεταβιβάσεις παραμένει θολό, κι ενώ οι ενώσεις έχουν παγώσει τις διαδικασίες μέχρι τις 15 Απριλίου.

Υπάρχει οργανωμένη προσαρμογή και προετοιμασία από την Κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που αφορά τα αυθαίρετα, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι τις πρώτες μέρες του Μαϊου, είπε ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το θέμα είναι να μπει κανόνας. Οι οικιστές ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, έχοντας, ήδη, στείλει επιστολή ζητώντας κατ' ιδίαν συναντήσεις και εγγυήσεις για το νέο νόμο τακτοποίησης που ακόμη εκκρεμεί, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει απάντηση.

Από το υπουργείο, όπως τόνισε ο κ. Φάμελλος, καλούν του δήμους να αποστείλουν τις οικιστικές πυκνώσεις, δηλαδή των περιοχών αυθαιρέτων σε δάση και δασικές εκτάσεις που μπορούν να εξαιρεθούν από τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών, προκειμένου να προστατευτούν οι συγκεκριμένες περιοχές, να προσδιοριστούν τα όρια και να επιλυθεί το ζήτημα.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News