Κρήτη

Η Κρητική διατροφή δίνει την «απάντηση» στην κρίση

Η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού προτάθηκε ως «απάντηση» στην κρίση και τη μετανάστευση, στην παρουσίαση για τις ευεργετικές επιδράσεις της κρητικής διατροφής στην υγεία και οικονομία, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο δημαρχείο του Ντύσσελντορφ.

Ο καθηγητής Ιατρικής κ. Καφάτος  και η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δασκαλάκη ενημέρωσαν το Γερμανικό  κοινό που ανταποκρίθηκε με πολλές  ερωτήσεις.

Η  πρωτοβουλία  ανήκει στον  Έλληνα  Γενικό Πρόξενο κ. Δελαβέκουρα  και η προσέλευση  του κόσμου ήταν εντυπωσιακή.

Σε ιδιαίτερο ευχάριστο  κλίμα  έγιναν συναντήσεις με τον  Αρχιεπίσκοπο  Γερμανίας-Κεντρώας  Ευρώπης   Αυγουστίνο, τον Υπουργό Οικονομικών της Ρηνανίας, τους Δημάρχους  Κολωνίας, Βούπερταλ, Ντύσσελντορφ, και Διπλωμάτες από γειτονικά κρατίδια.

Όλοι οι υψηλοί προσκεκλημένοι εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια  για τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας.

Λαμπρή η δοξολογία στον καθεδρικό ναό  πλησίον του δημαρχείου  για ολίγους και εκλεκτούς πολιτικούς και οικονομικούς  παράγοντες  της Κεντρικής Ευρώπης,  που προηγήθηκε της εκδήλωσης  στην όχθη του Ρήνου.

Υποστηρικτές της κίνησης  είναι η Περιφέρεια Κρήτης, οι εταιρείες Ψαρουδάκη, Γιαννούλη,  Βιοχύμ, Αβέα, Μύλοι Κρήτης, Βεροκρητικό.

Η  εκδήλωση ετέθη υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Συνδέσμου Εξαγωγέων, της Πανελλήνιας Ενώσεως πολιτιστικών  Κρητικών  σωματείων, της Παγκρητίου  Ενώσεως, Φοιτητικών Ενώσεων, της  Ελληνικής διατροφολογικής Εταιρείας και άλλων  φορέων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια