default-image

Ακόμα μία δικαίωση για το Πολιτιστικό

Κρήτη
Ακόμα μία δικαίωση για το Πολιτιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και με απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνεται 9 χρόνια μετά η επιλογή της τότε δημοτικής Αρχής Κουράκη να αντικαταστήσει το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΠΤΑΗ Κώστα Λατρώνη, κρίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να προχωρήσει γρηγορότερα η εκτέλεση των εργασιών της κατασκευής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ).

Ουσιαστικά αποτελεί μια ακόμη εξέλιξη που καταρρίπτει την αντιπολιτευτική ρητορική που χρησιμοποιήθηκε στις δημοτικές εκλογές του 2014 κατά της δημοτικής Αρχής Κουράκη και είχε "δομηθεί" παράλληλα με την οικοδόμηση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Γι' αυτό σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά η παράταξη Κουράκη και αποτελεί ουσιαστικά δήλωση του τελευταίου προέδρου της ΔΕΠΤΑΗ Αλέκου Λαζαρίδη γίνεται η χρήση της λέξης «πανηγυρικά» και της χαρακτηριστικής φράσης «δικαιούμεθα να είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας»!

Η τότε δημοτική Αρχή είχε λάβει μια κομβική απόφαση το 2008, να αντικαταστήσει τον τότε διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΠΤΑΗ, οδηγώντας τον ουσιαστικά σε απόλυση. Επί δύο χρόνια από τη δημοπράτηση του έργου ως την αντικατάσταση του διευθυντή υπήρχαν μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του φυσικού προσώπου τριβές που καθυστερούσαν, κατά την άποψη της δημοτικής Αρχής, την εκτέλεση του έργου.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της ΔΕΠΤΑΗ και της κατασκευής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου τον πανίσχυρο ρόλο κατέχει ο εκάστοτε διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης.

Από την απόλυση του τότε διευθυντή - τον οποίο έκτοτε αντικατέστησε ο Παναγιώτης Αναστασάκος - ακολούθησαν αρκετές δικαστικές μάχες, Εφετείο και τώρα η απόφαση του Αρείου Πάγου, που ουσιαστικά αποτελεί το Ανώτατο Δικαστήριο στη χώρα μας και οι αποφάσεις του δεν αμφισβητούνται από άλλο ελληνικό δικαστήριο.

Μάλιστα, στην εν λόγω περίπτωση η άλλη πλευρά, που έχασε στη δίκη, οφείλει βάσει της απόφασης να καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα, που ανέρχονται σε 1.850 ευρώ.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου, που δικαιώνει τις ενέργειες του Δήμου Ηρακλείου το 2008, προφανώς και βρίσκει τον τότε δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη απολύτως ικανοποιημένο, αφού πάνω στην υπόθεση του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου "παίχτηκαν" προεκλογικές ζαριές!

Η ανακοίνωση-δήλωση του μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ και πρώην προέδρου Αλέκου Λαζαρίδη αναφέρει: «Οι μάσκες πλέον έπεσαν, τα προσχήματα τελείωσαν και η δικαίωσή μας για τους χειρισμούς που η δημοτική μας Αρχή και η ηγεσία της ΔΕΠΤΑΗ έκαναν για το ΠΣΚΗ, έστω και μετά από 9 χρόνια, ήρθε πανηγυρικά.

Ο Άρειος Πάγος με την 317/2017 Απόφασή του δικαίωσε απόλυτα τις ενέργειες του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΕΠΤΑΗ, που έγιναν τον Οκτώβριο του 2008 και είχαν στόχο την αντικατάσταση του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες ολοκλήρωσης του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Θυμίζουμε ότι στις ενέργειες αυτές της δημοτικής μας Αρχής είχαν εναντιωθεί, εκτός από τον απολυθέντα υπάλληλο, οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, το ΤΕΕ, το ΣΕΔΕ, ορισμένα ΜΜΕ και κάποιοι άλλοι, με θολά, όπως αποδείχτηκε τελικά, κίνητρα.

Σε αντίθεση με όλους αυτούς και όπως με σαφήνεια αναγράφεται στην απόφαση, η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι τον Οκτώβριο του 2008 ενεργήσαμε σωστά. Αλλά και το γεγονός ότι το έργο του ΠΣΚΗ έχει ήδη ολοκληρωθεί και χρησιμοποιείται για την ωφέλεια των Ηρακλειωτών αποδεικνύει ότι, επίσης, ενεργήσαμε σωστά.

Σήμερα και μετά την ολοκλήρωση του έργου, για το οποίο είμαστε περήφανοι, μετά τις 300 και πλέον εκδηλώσεις που έχουν γίνει στις αίθουσες του ΠΣΚΗ τα τελευταία τρία χρόνια και μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου, δικαιούμεθα να είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας.

Σε ό,τι, τέλος, αφορά τους τότε και μετά κατηγόρους μας για το ΠΣΚΗ, τους αφήνουμε στην κρίση των Ηρακλειωτών».

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News