default-image

Είδος προς εξαφάνιση οι ειδικευόμενοι στην Κρήτη - video

Κρήτη
Είδος προς εξαφάνιση οι ειδικευόμενοι στην Κρήτη - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρές παρενέργειες στη λειτουργία των νοσοκομείων του Ηρακλείου έχει προκαλέσει η υποστελέχωση κλινικών με την εξυπηρέτηση των ασθενών να βρίσκεται στον αέρα, με τις αντοχές γιατρών και νοσηλευτών να εξαντλούνται.

Η πνευμονολογική, η ουρολογική και αιματολογική κλινική στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο δεν έχουν ούτε έναν ειδικευόμενο όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΚΡΗΤΗ TV.

 

Η ατμόσφαιρα στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα του Ηρακλείου μυρίζει μπαρούτι, καθώς η λειτουργία των νοσοκομείων βασίζεται πλέον στο φιλότιμο και στην υπερπροσπάθεια του προσωπικού. Ειδικευόμενοι ούτε για δείγμα σε μία δημόσια υγεία που συνεχώς συρρικνώνεται.

Η επόμενη γενιά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εγκαταλείπει τη χώρα και οι λίστες των ειδικευόμενων αδειάζουν, με τα νοσοκομεία να εκπέμπουν SOS. Θύματα για ακόμα μία φορά οι ίδιοι οι ασθενείς αλλά και το προσωπικό που βρίσκεται πλέον στα όρια της εξάντλησης.

Οι βάρδιες βγαίνουν οριακά, τα χρωστούμενα ρεπό αυξάνονται και η πρωτοτυπία με τις κλινικές χωρίς ειδικευόμενο αποτελεί πλέον μία πραγματικότητα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ, ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟ

Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιωτόπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News