default-image

Τι απαντούν στο γνωστό γιατρό που έψαχνε φάρμακα στην Κρήτη

Κρήτη
Τι απαντούν στο γνωστό γιατρό που έψαχνε φάρμακα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντίδραση του γενικού διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ-ΣΥΝΠΕ, Δημήτρη Αλιμπέρτη, προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της "Ν.Κ." για την απίστευτη ιστορία που μας εξιστόρησε ο επιμελητής Καρδιολογίας Μανόλης Σαλούστρος, ότι το περασμένο Σάββατο το πρωί αναζήτησε σε 8 φαρμακεία και 3 αποθήκες του Ηρακλείου το αντιπηκτικό φάρμακο Xarelto και ήταν αδύνατο να το βρει!

Μάλιστα, το φάρμακο χρειάστηκε να το προμηθευτεί για τη μητέρα του, που είχε υποβληθεί σε διαδερμική αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας.

 Και να σκεφτεί κάποιος ότι πρόκειται για τον ίδιο γιατρό που είχε σώσει την αδερφή του βασιλιά Σαλμάν Αλ Σαούντ σε επαγγελματικό ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία, όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα "Νέα Κρήτη", προκαλώντας πάταγο σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΦΑΡΜΑΚΑ

Ο κ. Σαλούστρος απέδωσε το όλο θέμα στην παρατεταμένη κρίση που μαστίζει τη χώρα, ωστόσο ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ, Δημήτρης Αλιμπέρτης, ένιωσε την ανάγκη να δώσει διευκρινίσεις, λέγοντας ότι η κάλυψη της αγοράς από την εταιρεία και από το ΣΥΦΑΚ γίνεται κανονικά προς τα φαρμακεία και πως το συγκεκριμένο αντιπηκτικό το προμηθεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα και το Σάββατο έξι φαρμακεία του νομού Ηρακλείου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

Συγκεκριμένα ο κ. Αλιμπέρτης ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη": «Η ζήτηση του συγκεκριμένου φαρμάκου καλύπτεται πάντοτε. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει σε ώρες που είναι ανοικτή η αποθήκη. Το συγκεκριμένο φάρμακο είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορεί να το έχει ο οποιοσδήποτε όποια ώρα το θέλει ο άλλος. Έχω τα τιμολόγια όλης της εβδομάδας αλλά και του Σαββάτου, που αποδεικνύουν ότι έξι φαρμακεία του νομού ολόκληρου πήραν το συγκεκριμένο φάρμακο. Επομένως δεν υπήρχε περίπτωση να ζητηθεί και να μην καλυφθεί το φάρμακο. Αυτό είναι μια επίσημη δήλωση, γιατί εμείς καλύπτουμε τη ζήτηση και έχουμε και τα τιμολόγια και όποιος επισήμως ζητήσει τα τιμολόγια και νομίμως τα έχουμε στη διάθεσή του. Είναι στη διάθεση οποιασδήποτε Αρχής. Και η εταιρεία καλύπτει την αγορά από την εταιρεία προς τη φαρμακαποθήκη μας και εμείς έχουμε καλύψει τη ζήτηση του προϊόντος από τη φαρμακαποθήκη μας προς τα φαρμακεία.

Αν αυτό βέβαια το προϊόν ζητηθεί κάποια χρονική στιγμή που οι φαρμακαποθήκες είναι κλειστές, υπάρχει αδυναμία να εκτελεστεί η συνταγή. Όμως σε μια τόσο σοβαρή περίπτωση ο ασθενής θα πρέπει να έχει προμηθευτεί τα φάρμακά του τουλάχιστον για μία ημέρα-δύο αν είναι σαββατοκύριακο. Ο Συνεταιρισμός μας είναι η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη με τη μεγαλύτερη κάλυψη σε προβληματικά φάρμακα σε όλη την Ελλάδα. Και γι' αυτό ο πληθυσμός της Κρήτης θα πρέπει να αισθάνεται πιο ασφαλής που υπάρχει μια τέτοια φαρμακαποθήκη και στηρίζει το νησί. Είναι άδικο και για την εταιρεία Bayer και για μας να λέγεται κάτι τέτοιο. Όλα τα φαρμακεία δεν τα έχουν όλα και είναι και οι δύσκολες στιγμές που περνάει χώρα. Γενικώς υπάρχει μεγάλη κάλυψη από το ΣΥΦΑΚ-ΣΥΝΠΕ και γι' αυτό σε πολλές ανακοινώσεις τα φαρμακεία της Κρήτης δεν αντιμετωπίζουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία στην υπόλοιπη χώρα».

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News