default-image

Απαγωγή επιχειρηματία: Αναπαράσταση σκηνικού & έρευνα εκ των ...έσω

Κρήτη
Απαγωγή επιχειρηματία: Αναπαράσταση σκηνικού & έρευνα εκ των ...έσω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι ημέρες συμπληρώνονται σήμερα από την εξαφάνιση του 54χρονου Κρητικού επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να απήχθη από αγνώστους το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, κοντά στα Καλέσα Ηρακλείου. Την ώρα που η αγωνία για την τύχη του αγνοούμενου έχει φτάσει στο κατακόρυφο, οι διωκτικές Αρχές συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό τις προσπάθειες, προκειμένου να καταλήξουν στο πιο πιθανό σενάριο αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων, αλλά και των οχημάτων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την αρπαγή του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια ακριβούς αναπαράστασης του σκηνικού της ενέδρας που έστησαν οι άγνωστοι που κρύβονται πίσω από την εξαφάνιση του επιχειρηματία. Η προσπάθεια αυτή των αρμόδιων Αρχών φαίνεται να έχει διττό στόχο: αφενός να προσδιοριστεί επακριβώς το πόσοι άνθρωποι και πόσα οχήματα ενεπλάκησαν στην ενέδρα της περασμένης Πέμπτης και αφετέρου προκειμένου οι αστυνομικοί να ελέγξουν την εγκυρότητα συγκεκριμένων μαρτυριών που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ

Ειδικότερα, οι Αρχές θέλουν να επιβεβαιώσουν τα όσα ελέχθησαν από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι, εκτός από τα δύο αυτοκίνητα που φέρονται να κάηκαν από τους δράστες κοντά στο ΠΑΓΝΗ, στην ενέδρα υπήρξαν και άλλα οχήματα. Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι φέρονται να υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι τα αυτοκίνητα αυτά που αναφέρουν έκλεισαν κάθετα το δρόμο όπου στήθηκε η ενέδρα, με σκοπό - προφανώς - να αποκλείσουν οποιαδήποτε πρόσβαση στο σημείο όπου έλαβε χώρα η αρπαγή του 54χρονου άνδρα.

Σαρωτικός έλεγχος για εντοπισμό οπτικού υλικού

Όπως είναι λογικό, οι κινήσεις των Αρχών δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη διεξάγονται σαρωτικές έρευνες για τον εντοπισμό οπτικού υλικού που ίσως φανερώσει κάποιο στοιχείο που ενδέχεται να φανεί πολύτιμο για τη θετική έκβαση της υπόθεσης. Οι έρευνες αυτές διεξάγονται στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, όπου εδράζει η οικογενειακή επιχείρηση του θύματος. Αυτό γίνεται προκειμένου να ελεγχθεί το ενδεχόμενο να έχουν αποτυπωθεί σε κάποια κάμερα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής πιθανές κινήσεις των απαγωγέων κατά την παρακολούθηση του 54χρονου. Ανάλογες έρευνες φέρονται να γίνονται και κατά τη διαδρομή που διέγραψε ο 54χρονος με το αυτοκίνητό του κατευθυνόμενος προς το σπίτι του στα Καλέσα, πριν πέσει θύμα απαγωγής.

 Εξετάζονται κινήσεις εκ των ...έσω

Εξάλλου, μεγάλη βαρύτητα φέρεται να δίνεται και στην έρευνα για το ενδεχόμενο οι δράστες της αρπαγής να είχαν αντλήσει πληροφορίες για τις κινήσεις του 54χρονου εκ των... έσω. Ειδικότερα, εξετάζεται η πιθανότητα οι απαγωγείς να είχαν εσωτερική πληροφόρηση για τον επιχειρηματία, προερχόμενη από το επαγγελματικό ή ακόμη και το φιλικό του περιβάλλον. Και αυτό καθώς οι απαγωγείς γνώριζαν - όπως όλα δείχνουν - λεπτομερώς τις κινήσεις και το πρόγραμμα του επιχειρηματία.

Για του λόγου το αληθές, ο 54χρονος επέστρεψε στο Ηράκλειο από το εξωτερικό, όπου είχε ταξιδέψει, λίγη μόνο ώρα πριν εξαφανιστεί. Συγκεκριμένα, αφού προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, πήρε ταξί για να μεταβεί στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, στη Νέα Αλικαρνασσό και την έδρα της επιχείρησης. Από εκεί, πήρε το αυτοκίνητό του με προορισμό τα Καλέσα και το σπίτι της οικογένειάς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς τα Καλέσα, ο επιχειρηματίας φαίνεται ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με στέλεχος της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι αναμένεται να επιχειρηθεί από τις Αρχές άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ούτως ώστε να γίνει γνωστό εάν κατά την επίμαχη διαδρομή ο 54χρονος επικοινώνησε μέσω κινητού τηλεφώνου και με άλλο ή άλλα άτομα.

Πολλαπλές οι προεκτάσεις της υπόθεσης

Στο μεταξύ, η πολύκροτη υπόθεση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε επίπεδο Κρήτης - και όχι μόνο - έχει πολλαπλές προεκτάσεις σε πλείστα επίπεδα. Χθες, λοιπόν, υπήρξαν εξελίξεις και σε οικονομικό-επιχειρηματικό επίπεδο. Ειδικότερα, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιήθηκαν τα εξής: «Το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς παρατηρήθηκε ασυνήθιστα υψηλή προσφορά σε σχέση με τη συναλλακτική δραστηριότητα των μετοχών της εταιρείας "Πλαστικά Κρήτης ΑΒΕΕ", αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών από την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 (σ.σ. χθες), προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν απειλείται η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η προστασία των συμφερόντων των επενδυτών και δε διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του μηχανισμού αποτελεσματικής διαμόρφωσης τιμής. Από την ίδια ημερομηνία αναστέλλεται και η διαπραγμάτευση του προϊόντος δανεισμού των μετοχών της εν λόγω εταιρείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News