default-image

Αλλάζουν το δίκτυο ύδρευσης - Χάνονται ποσότητες νερού

Κρήτη
Αλλάζουν το δίκτυο ύδρευσης - Χάνονται ποσότητες νερού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα χρόνου είναι όπως όλα δείχνουν η έναρξη των εργασιών που θα περιλαμβάνουν την αντικατάσταση και επέκταση των δικτύων ύδρευσης σε περιοχές όπως η Ηλιούπολη, τα Δειλινά, η Ακαδημία και η Αλικαρνασσός.

Το χρηματοδοτικό σχήμα που θα χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση του έργου με προϋπολογισμό 4 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη, ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, που χαρακτήρισε το έργο προτεραιότητας.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Ηγουμενίδης τον περασμένο Δεκέμβριο ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο είχε ανακοινώσει το έργο και επίσημα, με ένταξη στο ΕΣΠΑ, αλλά και πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλες χρηματοδοτικές πηγές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας που σημείωσε ότι μετά από εργασίες στην περιοχή Αγίου Ιωάννη με κόστος 1,4 εκατομμύρια ευρώ και έργα 2,4 εκατομμυρίων επιπλέον για το νέο δίκτυο ύδρευσης στην πόλη του Ηρακλείου ο σχεδιασμός για το νέο μεγάλο έργο, είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί, ενώ ήδη έχουν από τα 4 εκατομμύρια τα 2 δοθεί στην Περιφέρεια για την πρώτη φάση της εκτέλεσής του.

Ότι η πόλη και οι δημότες θα έχουν ένα σύγχρονο δίκτυο και ότι το έργο αυτό είναι πρώτης ανάγκης τόνισε τόσο ο δήμαρχος Ηρακλείου όσο και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης που διευκρίνισαν ότι στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης που έχει τμήματα από τη δεκαετία του '60, χάνονται καθημερινά μεγάλες ποσότητες νερού.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News