default-image

Ένωση Αισθητικών: Η αποτρίχωση είναι αισθητική πράξη

Κρήτη
Ένωση Αισθητικών: Η αποτρίχωση είναι αισθητική πράξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η αποτρίχωση είναι αισθητική πράξη. Γίνεται πάντα και μόνο σε υγιές δέρμα και σε υγιή άτομα. Άρα ΔΕΝ είναι ιατρική πράξη», διευκρινίζει η Ένωση Διπλωματούχων Αισθητικών Κρήτης - επίσημος φορέας των Αισθητικών - Κοσμητολόγων πτυχιούχων ΤΕΙ, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή όπως αναφέρουν την «σκόπιμη παραπληροφόρηση του κοινού σε σχέση με την αποτρίχωση με Laser, που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

- Σε κανένα από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, εκτός των Τμημάτων Αισθητικής & Κοσμητολογίας των ΤΕΙ, δεν διδάσκεται η εφαρμογή της αποτρίχωσης και βέβαια ούτε η αποτρίχωση με laser.

- Οι Αισθητικοί - Κοσμητολόγοι πτυχιούχοι ΤΕΙ, κατά τη διάρκεια της 4ετούς φοίτησης τους, είναι οι μόνοι που διδάσκονται την εφαρμογή της αποτρίχωσης με laser (θεωρία και εργαστήριο), την αποτρίχωση με IPL (παλμικό φως), την ηλεκτρική αποτρίχωση (ηλεκτρόλυση, θερμόλυση με βελόνα), καθώς και αποτρίχωση με ένζυμα.

- Η αποτρίχωση είναι αισθητική πράξη. Γίνεται πάντα και μόνο σε υγιές δέρμα και σε υγιή άτομα. Άρα ΔΕΝ είναι ιατρική πράξη.

- Η αποτριχώση με όποια μέθοδο κι αν γίνεται είναι νομοθετημένο επαγγελματικό δικαίωμα των αισθητικών- κοσμητολόγων πτυχιούχων ΤΕΙ. (νόμος 361/69, Προεδρικό διάταγμα 83/89).

- Ανάλογα με τη σοβαρότητα και την έκταση του προβλήματος, το είδος των τριχών, το δέρμα του κάθε ατόμου, την περιοχή, ο πτυχιούχος Αισθητικός έχει τις γνώσεις για να παρέχει ολοκληρωμένη, συνδυαστική, ασφαλή αποτρίχωση, με laser, IPL, ηλεκτρική αποτρίχωση και ένζυμα.

- Συμπερασματικά ο επαγγελματίας που έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να εφαρμόζει σωστή και ασφαλή αποτρίχωση είναι ο Αισθητίκος- Κοσμητολογος πτυχιούχος ΤΕΙ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News