default-image

Συνθήκες εγκλεισμού για μικρούς μαθητές στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Συνθήκες εγκλεισμού για μικρούς μαθητές στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συνθήκες εγκλεισμού εξακολουθούν να παρακολουθούν μαθήματα λίγο πριν την εκπνοή της σχολικής περιόδου, μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Ατσιπόπουλου.

Η νέα αίθουσα που κατασκευάζεται στην αυλή του σχολείου έχει ήδη υποστεί βανδαλισμούς, ενώ γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσουν 3 δημοτικά σχολεία στην περιοχή, δεδομένου ότι τα 4 νηπιαγωγεία της περιοχής δε μπορούν να εξυπηρετηθούν σε λιγότερα δημοτικά σχολεία.

Λίγο πριν χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι, παραμένουν οι μαθητές στο δείγμα αίθουσας των 8 τ.μ. στο 1ο δημοτικό σχολείο Ατσιπόπουλου. Οι γονείς ανησυχούν για την τύχη του ολοήμερου σχολείου, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια προετοιμασίας γευμάτων για τα παιδιά στο σχολείο που ασφυκτιά. 

Νέα αίθουσα κατασκευάζεται στο στέγαστρο του σχολείου, όμως πριν τα εγκαίνια, ήδη υπέστη βανδαλισμό με σπάσιμο τζαμιού της πόρτας.

Ο δήμος Ρεθύμνου σε συνεργασία με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης προσπαθούν για το Ατσιπόπουλο να παραμείνει σε λειτουργία το 2ο δημοτικό σχολείο ως 3ο δημοτικό σχολείο, ενώ στα τέλη του μήνα δημοπρατείται το νέο 2ο δημοτικό σχολείο. Με δεδομένο ότι στην περιοχή υπάρχουν 4 νηπιαγωγεία, είναι απολύτως απαραίτητο να λειτουργήσουν τρία δημοτικά σχολεία.

Το νέο σχολείο θα δημοπρατηθεί στις 25 Απριλίου με προϋπολογισμό 3,03 εκατομμυρίων ευρώ στον ανάδοχο που θα προσφέρει τη μεγαλύτερη έκπτωση.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News