default-image

Βαθιά θλίψη στην Κρήτη για την Αδαμαντία Λαγκωνάκη

Κρήτη
Βαθιά θλίψη στην Κρήτη για την Αδαμαντία Λαγκωνάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ η Αδαμαντία Λαγκωνάκη, βυθίζοντας στο πένθος τον αγαπημένο της σύζυγο κ. Νώντα Λαγκωνάκη, τα παιδιά, τα εγγόνια της, τους συγγενείς και φίλους στην Αμερική, στο Σγουροκεφάλι Πεδιάδος, στο Οροπέδιο Λασιθίου και την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου του Λυν Μασαχουσέτης.

Όσοι έζησαν από κοντά την Αδαμαντία έχουν να ομολογήσουν ότι  ήταν μία γυναίκα με αδαμάντινο χαρακτήρα.

Διακρινόταν για τον μειλίχιο χαρακτήρα της, την έμφυτη καλοσύνη της και την αγάπη της για όλους, ενώ πάντοτε είχε έναν καλό λόγο να πει για όλους.

Η αείμνηστη γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 1939 στο χωριό Σγουροκεφάλι Πεδιάδος Κρήτης, όπου και παρέμεινε μέχρι την ηλικία των 14 ετών και στη συνέχεια μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους γονείς της Βασίλη και Ουρανία και τον αδελφό της Γιώργο Καστρινάκη.

Εργάσθηκε πολύ σκληρά από την πρώτη ημέρα  σε  εργοστάσια της περιοχής. Παντρεύτηκε  τον μεγάλο έρωτα της ζωής της κ. Νώντα Λαγκωνάκη, από την Πλάτη Οροπεδίου Λασιθίου, την 1η Οκτωβρίου του 1961. Ένας έρωτας που κρατούσε από τότε που ήταν και οι δύο παιδιά στην Κρήτη. Βοήθησε καθοριστικά τον σύζυγό της να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση  εστιατορίων . Εργάσθηκε στο πλευρό του και προχώρησαν μαζί στην δημιουργία μιας ευτυχισμένης  οικογένειας με τέσσερα παιδιά, νύμφες γαμπρούς και έντεκα εγγόνια, τα οποία υπεραγαπούσε.

Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και πιο ξεχωριστά την Κρήτη, την οποία επισκεπτόταν όσο πιο τακτικά μπορούσε.

Η πρώτη κόρη της, Μαρίνα, λέγοντας τι θυμάται περισσότερο από την μητέρα της είπε «το μέγεθος της αγάπης και της καλοσύνης που είχε για όλους, το πόσο πολύ αγαπούσε τον πατέρα μας και όλα τα αδέλφια, αλλά και όλο τον κόσμο. Ενδιαφερόταν για όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό της και βοηθούσε αθόρυβα όσους είχαν ανάγκη χωρίς να το γνωρίζει κανείς».

Το μόνο που μπόρεσε να πει ο κ. Νώντας Λαγκωνάκης, σύζυγος της εκλιπούσης,  για την αγαπημένη του σύζυγο είναι  πως «δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε η Αδαμαντία» και ξέσπασε σε κλάματα.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Λυν πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσουκαλάς, ανέφερε  πως «η αείμνηστη Αδαμαντία ήταν ένας χρυσός άνθρωπος, με μεγάλη πίστη στον Θεό και σεβασμό και αγάπη για την Εκκλησία». Είπε ότι «πήγα προχτές στο νοσοκομείο της διάβασα τις ευχές και της μετέδωσα τη Θεία Κοινωνία και πραγματικά συγκινήθηκα τόσο πολύ διότι γνώριζε πως πλησίαζε το τέλος της και με μία καταπληκτική ηρεμία και ψυχραιμία έδινε ευχές και συμβουλές στα παιδιά και τα εγγόνια της. Έλεγε να κάνετε πάντοτε το καλό σε όλους και να βοηθάτε ιδιαίτερα σήμερα σ' αυτόν τον κόσμο που ζείτε». Είπε ακόμα πως «ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος η Αδαμαντία, όλοι στην κοινότητά μας του Αγίου Γεωργίου την σέβονταν και την αγαπούσαν, γι' αυτό κι ολόκληρο το Λυν πενθεί τώρα».

Εδώ στην Κρήτη που ήταν πολύ αγαπητή, δεκάδες συγγενείς και φίλοι στέλνουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια της Αδαμαντίας και εύχονται υγεία και ευημερία για να την θυμούνται πάντα με το χαμόγελο που και κείνη είχε στα χείλη της.

Η Αδαμαντία Λαγκωνάκη ήταν πεθερά του Διευθυντή προγράμματος της ΚΡΗΤΗ TV, κ. Γιώργου Καργάκη. Συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους από τον όμιλο της ΚΡΗΤΗ TV.

Η Κηδεία θα γίνει στην Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Λυν Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 11:00.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News