default-image

Στα μαύρα έντυσε ο Απρίλης την Κρήτη. 3 νεκροί σε τροχαία - video

Κρήτη
Στα μαύρα έντυσε ο Απρίλης την Κρήτη. 3 νεκροί σε τροχαία - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Απρίλης μπήκε με το χειρότερο τρόπο στην Κρήτη που για μία ακόμη φορά καλείται να πληρώσει βαρύ  φόρο αίματος στην άσφαλτο.

Τα Χανιά θρηνούν τρεις νεκρούς, τρεις μοτοσικλετιστές που τραυματίστηκαν θανάσιμα έπειτα από τροχαία δυστυχήματα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΡΗΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα πλάνα είναι από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα σε παράδρομο της εθνικής Χανίων-Κισάμου με θύματα δύο νεαρούς οδηγούς.

Συγκεκριμένα το πρώτο διπλό θανατηφόρο σημειώθηκε τα μεσάνυχτα. Ο θάνατος είχε στήσει καρτέρι σε δυο παλικάρια ηλικίας 17 και 19 ετών όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες και ενώ επέβαιναν σε δύο διαφορετικές μηχανές έχασαν τη ζωή τους σε παράδρομο της εθνικής οδού Χανίων- Κισάμου στο ύψος των Μουρνιών. Ελάχιστα λεπτά αργότερα στο σημείο έφθασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ωστόσο οι διασώστες δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό, καθώς τα νεαρά παιδιά είχαν ήδη ...ξεκινήσει για το δικό τους "μοναχικό" ταξίδι.

Θρήνος και από το δεύτερο θανατηφόρο λίγες ώρες αργότερα

Τα κακά μαντάτα ωστόσο στα Χανιά δεν σταμάτησαν εκεί. Καθώς ξημερώματα Σαββάτου συνέβη ένα ακόμη τραγικό τροχαίο ατύχημα. Αυτήν την φορά στον κόμβο του Βαμβακόπουλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένα άτομο, ηλικίας 25 ετών, που επέβαινε και αυτό σε μηχανή, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν η μηχανή εξετράπη της πορείας της, χτύπησε σε στηθαίο, με αποτέλεσμα ο οδηγός να τραυματιστεί θανάσιμα, "βάφοντας" με το αίμα του την άσφαλτο.

Στο τόπο του δυστυχήματος, βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Από την πρώτη στιγμή στα σημεία των συμβάντων και η αστυνομία που καλείται πλέον να ρίξει φως στα ακριβή αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων, που σκόρπισαν θλίψη στο νησί και βύθισαν σε βαρύ πένθος τις οικογένειες των θυμάτων και όλους όσοι γνώριζαν τα τρία νέα θύματα της ασφάλτου.

13 οι νεκροί στην άσφαλτο από αρχές του έτους

Τα νούμερα πάντως σε κάθε περίπτωση είναι απογοητευτικά . Οι νεκροί πλέον στην Κρήτη από τις αρχές του 2017 αγγίζουν διπλάσιο νούμερο.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Γιάννη Λιονάκη, πρόεδρο του συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ, μιλάμε πλέον για 13 άτομα που έχουν φύγει από τη ζωή μετά από τροχαία δυστυχήματα εκ των οποίων, έξι θάνατοι αφορούν στα Χανιά, πέντε στο Ηράκλειο και δύο στο Ρέθυμνο.

Θανατηφόρα Τροχαία Κρήτη 2017

ΧΑΝΙΑ            6 θάνατοι

ΗΡΑΚΛΕΙΟ     5 θάνατοι

ΡΕΘΥΜΝΟ    2 θάνατοι

ΛΑΣΙΘΙ           0 θάνατοι

ΣΥΝΟΛΟ       13  θάνατοι

Αιτίες Θανατηφόρων Τροχαίων Κρήτη 2017

4 Εκτροπές Οχημάτων

4 Συγκρούσεις Οχημάτων

3 Παρασύρσεις Πεζών

2 Λοιποί Λόγοι

Τα οχήματα του θανάτου

6  Μοτοσικλέτες

4  Αυτοκίνητα

3  Φορτηγά

Πηγή: Εθελοντικός Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων 

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη- Ματθαίος Καπετανάκης

Φωτογραφίες - Βίντεο: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News