Κρήτη

Στους δρόμους ξανά οι Ιεραπετρίτες την ερχόμενη Πέμπτη

Η διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 6 Απριλίου, αποφασίστηκε από το Δήμο Ιεράπετρας, τους Συλλόγους και τους φορείς της περιοχής, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δε θα ανεχτεί η κοινωνία της Ιεράπετρας μετά από τόσα που έχει υποστεί, και την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που στεγάζεται στο ιδιόκτητο κτήριο του πρώην ΙΚΑ.

Στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης 6 Απριλίου, εκτός από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που δεν θέλουν να αφήσουν να υποβαθμιστούν, οι κάτοικοι και οι φορείς της Ιεράπετρας, θα ζητήσουν και την επαναλειτουργία του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης που κόστιζε ελάχιστα στο κράτος, καθώς και την σωστή στελέχωση και χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας, προκειμένου να παρέχει στους ασθενείς της νοτιοανατολικής Κρήτης υπηρεσίες Υγείας, αντάξιες των εισφορών που καταβάλει κάθε μήνα ο κάθε ασφαλισμένος πολίτης, για να έχει πλήρη και δωρεάν περίθαλψη στο Δημόσιο Νοσοκομείο, όποτε αρρωστήσει.

Έπειτα από σχετική συζήτηση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας με αφορμή το σχέδιο για το Οργανόγραμμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στο νομό Λασιθίου, σύμφωνα με το οποίο υποβαθμίζεται η Ιεράπετρα και η Σητεία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Παρασκευή 31-03-2017 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, στην οποία μετείχαν τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων όσο και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Ιεράπετρας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, κ. Ηλίας Νταραράς, «στη συνάντηση αποφασίστηκε η διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 06-04-2017 στις 6.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας. Ζητάμε από τους πολίτες της περιοχής μας τη μαζική συμμετοχή τους, ώστε να στείλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα, πως η Ιεράπετρα διεκδικεί και απαιτεί την ακύρωση του προτεινόμενου σχεδίου για το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ στο Νομό, τη στήριξη του Νοσοκομείου, την επαναλειτουργία του ΤΕΙ και γενικά την ανάκτηση όλων όσων για μια πόλη θεωρούνται αυτονόητα. Τα τελευταία χρόνια όλες οι δημόσιες υπηρεσίες είτε έχουν μεταφερθεί στον Άγιο Νικόλαο είτε έχουν υποβαθμιστεί. Τις θέλουμε πίσω όλες», τονίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Ηλίας Νταραράς.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια