default-image

Κρητικοί ευεργέτες στηρίζουν τα ορφανά του νησιού - photos

Κρήτη
Κρητικοί ευεργέτες στηρίζουν τα ορφανά του νησιού - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι βάσεις για μία σημαντική κοινωνική προσφορά για τα παιδιά της Κρήτης τέθηκαν μέσα από τις δωρεές αγάπης Κρητικών αλλά Ελλήνων του εξωτερικού προς το "Χαμόγελο του Παιδιού".

Άνθρωποι με απέραντη αγάπη και διάθεση προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο για να απαλύνουν όσο μπορούν τον πόνο των πιο αδύναμων συμπολιτών τους. Το τεράστιο έργο της κατασκευής ενός Σπιτιού για το «Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε με μία μεγάλη δωρεά από το Rotary Candia.

Ωστόσο, η αρχική αυτή δωρεά, αν και ήταν το εφαλτήριο έναυσμα για μια σπουδαία κίνηση, δεν ήταν αρκετή για να ξεκινήσει και να τελειώσει η διαδικασία. Βέβαια, το «Χαμόγελο του Παιδιού» κράτησε αυτά τα χρήματα αναγνωρίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί Σπίτι στην Κρήτη και περιμένοντας μερικές ακόμα δωρεές που θα καθιστούσαν εφικτό αυτό το όνειρο.

Και πραγματικά, λίγα χρόνια αργότερα ο Κρητικός κ. Ευάγγελος Μαυρομιχελάκης στην μνήμη των γονέων του, Γεωργίου και Ελένης και του γιου του Γεωργίου, δώρισε οικόπεδο στην περιοχή του Ηρακλείου για το σκοπό αυτό. Η συνεισφορά αυτή ήταν τόσο πολύτιμη όσο και καθοριστική για την δημιουργία του Σπιτιού.

Η επόμενη δωρεά ήρθε από μακριά, από ανθρώπους οι οποίοι είχαν σημαντική οικονομική επιφάνεια και ένα μοναδικό όνειρο ζωής: να προσφέρουν ένα ορφανοτροφείο για μικρά παιδιά. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ρωσικής καταγωγής που μόνο συγκίνηση και αίσθημα ευγνωμοσύνης μπορεί να δημιουργήσει η αγάπη τους στους απανταχού Κρητικούς.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ 471 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ας δούμε όμως την μακρά ιστορία του ζεύγους από την αρχή:

O Δόκτωρας Basil Khoudokormoff ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας Ρωσικής καταγωγής. Απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2011, και η αγαπημένη του σύζυγος, Δόκτωρας Wedad Tadros, η οποία πάντα έλεγε ότι «ο Vaseel ήταν ο άνεμος κάτω από τα φτερά μου και ότι ζούσε μέσω αυτού, από αυτόν και γι' αυτόν» ήταν βαθύτατα συντετριμμένη από την αφόρητη απώλεια του συζύγου της.

Η μοναδική παρηγοριά που άφησε γι' αυτήν στον κόσμο ήταν να προχωρήσει και να κατασκευάσει ένα ορφανοτροφείο εις μνήμη του πολυαγαπημένου και λατρεμένου συζύγου της.

Ήταν μεγάλη και μακρά η επιθυμία του Δόκτωρα Basil να δημιουργήσει ένα μικρό ίδρυμα για μικρά ορφανά παιδιά, να τα γλυτώσει από τους κινδύνους και να τους προσφέρει τη βασική διατροφή και αγάπη καλύπτοντας τις ανάγκες της ζωής τους.

Πέρα από την εκπαίδευση, ήταν επιθυμία του να μεταδώσει σε αυτά τα παιδιά το πνεύμα της Χριστιανικής φιλανθρωπίας, των πνευματικών και ηθικών της αξιών, της ηθικής, της αυτοεκτίμησης και της επιθυμίας να υπηρετείς τους άλλους.

Η μοναδική παρηγοριά της Δόκτορος Tadros, που αποτέλεσε και μοναδικό σκοπό της ζωής της, βοηθώντας την, με αυτό τον τρόπο, να αντιμετωπίσει τον πόνο που ένιωθε για τη μεγάλη απώλεια, ήταν να δημιουργήσει αυτό το Ίδρυμα και να προσεύχεται για να έρθει η μέρα που θα δει τα πρώτα βρέφη να γίνονται δεκτά σε αυτό τον χώρο.

Δυστυχώς η μέρα αυτή δεν ήρθε ποτέ, καθώς τον Οκτώβριο του 2012, η Δόκτωρ W. Tadros υπέκυψε στον ύπνο της από καρδιακή ανακοπή, μη καταφέρνοντας να πραγματοποιήσει το πολυπόθητο όνειρο του πολυαγαπημένου της συζύγου.  

Μετά τον θάνατο της Dr Wedad Tadros, συζύγου του Dr Basil Khoudokormoff, η ανιψιά της κα. Jessie Carras επικοινώνησε με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την πεποίθηση ότι ο Οργανισμός είναι ο μόνος που μπορεί να υλοποιήσει το όνειρο της θείας της. Η διαδικασία προχώρησε και σήμερα είμαστε στο στάδιο δημιουργίας του Σπιτιού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News