default-image

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» αγκαλιάζει 471 παιδιά στο Ηράκλειο

Κρήτη
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» αγκαλιάζει 471 παιδιά στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε και επισήμως πλέον τις πύλες του χθες το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης του Εθελοντικού Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού", που ξεκίνησε να λειτουργεί πρόσφατα και στο Ηράκλειο.

Η δράση του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης, που από το 2014 προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του στο νησί μας με έδρα τα Χανιά, κρίνεται πολύ σημαντική και χρήσιμη, αφού μόνο το 2016 σε επίπεδο νησιού, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δόθηκαν από τον οργανισμό, στήριξε συνολικά 215 οικογένειες με 471 παιδιά, αποδεικνύοντας την αυξημένη ανάγκη για βοήθεια που παρουσιάζεται στα παιδιά και τις οικογένειες και της Κρήτης.

Ο Βαγγέλης Ζαχαριουδάκης βραβεύεται από τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο

"Το Χαμόγελο του Παιδιού" στα 21 χρόνια δράσης του πανελλαδικά έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται δίπλα σε όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα, και σε κάθε παιδί θύμα βίας, παιδί με πρόβλημα υγείας, παιδί που εξαφανίζεται, παιδί που ζει σε συνθήκες φτώχιας.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης, η οποία έλαβε χώρα χθες στις 6 το απόγευμα, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα "Αριάδνη" του ξενοδοχείου "Astoria Capsis".

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό και την παρουσίαση του ΚΑΚΕ Ηρακλείου από τον κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο. Εν συνεχεία, έγινε παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων του οργανισμού από το συντονιστή κοινωνικό λειτουργό του οργανισμού στην Κρήτη κ. Γρηγόρη Μαρινάκη.

Ακολούθησαν βραβεύσεις φορέων, επιχειρήσεων και ιδιωτών που έχουν συμβάλει και υποστηρίξει το έργο του οργανισμού. Την εκδήλωση συντόνισε η Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Στην Κρήτη

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" από την ίδρυσή του βρέθηκε στην Κρήτη παρέχοντας το σύνολο των υπηρεσιών του σε παιδιά, οικογένειες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ιατρική κοινότητα και αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τη θετική διάθεση των πολιτών, από τον Οκτώβριο 2014 που λειτούργησε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στα Χανιά και έως το Δεκέμβριο 2016 στήριξε 6.558 παιδιά και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης για κάθε παιδί στην Κρήτη (προληπτική ιατρική, διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες), καθώς και υπηρεσίες παρέμβασης για παιδιά θύματα βίας, παιδιά που εξαφανίστηκαν, παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχιας.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News