default-image

Στα μαχαίρια Βουλγαράκης - Βάμβουκας με αφορμή το προσφυγικό

Κρήτη
Στα μαχαίρια Βουλγαράκης - Βάμβουκας με αφορμή το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντρα με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη ξέσπασε ανάμεσα στο δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Βουλγαράκη.

Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του κ. Βάμβουκα στο περιθώριο της συνεδρίασης της Π.Ε.Δ. Κρήτης και την αναφορά του στην Αναπτυξιακή Χανίων Α.Ε., ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Αναπτυξιακής εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του δημάρχου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Βουλγαράκης κατηγόρησε τον κ. Βάμβουκα ότι μπαίνει σε ξένα χωράφια και ότι περνά στην κοινή γνώμη μηνύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πήρε όμως επίσης σκληρή απάντηση από τον δήμαρχο Χανίων ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τη συνολική στάση του, καταλογίζοντας του έλλειψη διάθεσης συνεργασίας.

Στη γραπτή δήλωση του ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει: «Μόνο έκπληξη μπορούν να προκαλέσουν οι χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα ότι η «Αναπτυξιακή Χανίων Α.Ε.» δεν μπορεί για φέτος τουλάχιστον, να αναλάβει την ευθύνη φιλοξενίας προσφύγων στον τόπο μας.

Έκπληξη γιατί ο δήμαρχος επιχειρεί να εισέλθει σε «ξένα χωράφια» για τα οποία ουδεμία γνώση έχει. Άραγε από πού ενημερώθηκε ο κ. Βάμβουκας για το ποιες είναι οι δυνατότητες της «Αναπτυξιακής Χανίων ΑΕ» στο συγκεκριμένο ζήτημα; Καλό θα είναι να βγει και να το κατονομάσει, διαφορετικά οι δηλώσεις του και άκαιρες και άτοπες είναι».

Στη δήλωση που έκανε λίγη ώρα μετά τη γραπτή ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη, ο δήμαρχος Χανίων επεσήμανε: «Μετά από μια σειρά δημάρχων και μετά την επίθεση προς τον αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καλογερή, θεώρησε ότι ήρθε η σειρά του δημάρχου Χανίων.

Ο κ. Βουλγαράκης είναι απρόβλεπτος και συνηθίζει τέτοιου είδους ενέργειες. Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα γι' αυτό ούτε στον κ. Βουλγαράκη ούτε σε κανένα και δεν είναι στην κουλτούρα μου να δημιουργώ προβλήματα με άλλους αυτοδιοικητικούς. Αντιθέτως πιστεύω ότι παρά τις όποιες διαφωνίες, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε».

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News