default-image

Κρήτη: Πυροβόλησε και πέταξε σε χαντάκι δύο σκυλάκια (photo)

Κρήτη
Κρήτη: Πυροβόλησε και πέταξε σε χαντάκι δύο σκυλάκια (photo)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια απάνθρωπη κίνηση προχώρησε τη Δευτέρα ένας βοσκός, ο οποίος δε δίστασε να πυροβολήσει εξ' επαφής δύο σκύλους και μετά τους να τους πετάξει σε χαντάκι.

Ένα ζευγάρι Φινλανδών είδε τον ασυνείδητο άνδρα να πυροβολεί και έπειτα να πετάει σε ένα χαντάκι δύο σκύλους στο χωριό Κουφός κοντά στον Αλικιανό στα Χανιά.

Το ζευγάρι διαπίστωσε ότι το ένα σκυλάκι ζούσε ακόμη και με τη βοήθεια κατοίκου της περιοχής το μετέφεραν σε κοντινό κτηνιατρείο.

Δυστυχώς, ο σκύλος είχε πυροβοληθεί πολλές φορές και μάλιστα εξ' επαφής και ο κτηνίατρος αναγκάστηκε να του κάνει ευθανασία.

Ο δράστης αναγνωρίστηκε από το ζευγάρι των Φινλανδών που βρέθηκαν ενώπιον της αποτρόπαιας πράξης και οι οποίοι έκαναν καταγγελία εναντίον του στο Αστυνομικό Τμήμα Αλικιανού.

Οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν άμεσες και το απόγευμα ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του animalscare.gr, το διοικητικό πρόστιμο, για κάθε ένα από τα ζώα, ανέρχεται στα 30.000 ευρώ.

Ο δράστης είναι βοσκός στο επάγγελμα και διαμένει στην περιοχή, ενώ τα δύο άτυχα σκυλιά μεταφέρθηκαν στην κτηνιατρική υπηρεσία για νεκροψία και μετά παρελήφθησαν από το ζευγάρι των Φινλανδών προκειμένου να θαφτούν.

Τα άτυχα σκυλάκια, παρόλο που φορούσαν περιλαίμιο, δεν αναγνωρίστηκαν από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ δεν έφεραν ηλεκτρονική σήμανση, με αποτέλεσμα να μην δύνανται οι υπεύθυνοι να γνωρίζουν εάν είχαν ιδιοκτήτη ή εάν είχαν εγκαταλειφθεί πρόσφατα στην περιοχή.

Φωτογραφία: animalscare.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News