default-image

ΠΕΔ: Αποφάσισε ομόφωνα να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος

Κρήτη
ΠΕΔ: Αποφάσισε ομόφωνα να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το κρίσιμο ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων στην Κρήτη μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, κ. Βασίλης Λαμπρινός, απευθυνόμενους στους Δημάρχους του νησιού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των συμβασιούχων του τομέα καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι δε θα απολυθεί κανένας συμβασιούχος.

Η συνεδρίαση της ΠΕΔ ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Τετάρτης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε στα Χανιά.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι προετοιμασίες στην Κρήτη για την φιλοξενία προσφύγων.

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου έχει αναλάβει το συντονισμό, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αναπτυξιακές εταιρίες και τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων. Εκκρεμεί όμως η υπογραφή της ειδικής συμβάσης με την Ύπατη Αρμοστεία για τους προσφυγές.

Όπως έγινε γνωστό κατά την συνεδρίαση, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τη φιλοξενία των προσφύγων στο νησί ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η δημοσίευση της προκήρυξης για την εύρεση των κατάλληλων κατοικιών και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες.

Από Πάσχα...καλοκαίρι

Σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι θα μεταφερθούν στην Κρήτη ανά ομάδες 700 περίπου πρόσφυγες.

Ωστόσο όπως είχε γίνει γνωστό απο τα μέσα Μαρτίου στην εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ της ΚΡΗΤΗ TV οι περίπου 800 πρόσφυγες δεν προβλέπεται να μεταφερθούν στο νησί πριν απο το καλοκαίρι.

Κατά την συνεδρίαση πρόεδρος της ΠΕΔ δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ενημέρωσε το σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την φιλοξενία προσφύγων, ενώ ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης σημείωσε ότι η κατανομή των κατοικιών και διαμεριμάτων, ανά Περιφερειακή Ενότητα, είναι 60 στο Ηράκλειο, 25 στα Χανιά και από 20 σε Ρέθυμνο και Λασίθι.

"Δε θα απολυθεί κανένας συμβασιούχος"

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔ καθορίστηκε και η κοινή θέση από τους δήμαρχους για το ζήτημα των συμβασιούχων υπάλληλων.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Λαμπρινος "Κανένας συμβασιούχος υπάλληλος στο Δήμο Ηρακλείου δεν πρόκειται να απολυθεί, όσο ισχύει η απόφαση που παρατείνει τις συμβάσεις έως τις 31/12/2017".

Ενώ, ομόφωνα η ΠΕΔ αποφάσισε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος υπάλληλος μέχρι τις 31/12/2017.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News