default-image

Κρήτη: Άστεγος έκανε σπίτι του ένα εγκαταλελειμμένο περίπτερο vid-pics

Κρήτη
Κρήτη: Άστεγος έκανε σπίτι του ένα εγκαταλελειμμένο περίπτερο vid-pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτες εικόνες στην πύλη εισόδου του λιμανιού του Ηρακλείου, όπου άστεγος μετέτρεψε εγκαταλελειμμένο περίπτερο σε σπιτικό, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται επιεικώς απαράδεκτες.

Το εγκαταλελειμμένο περίπτερο έχει διαμορφωθεί σε …υπνοδωμάτιο, ξαφνιάζοντας ακόμη και τους τουρίστες που σταματούν στο σημείο για να αγοράσουν κάτι από το περίπτερο, το οποίο όμως δεν λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο της πόλης όπου διέρχονται εκατοντάδες οδηγοί και τουρίστες, οι οποίοι φωτογραφίζουν τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης του άστεγου, ο οποίος όπως υποστηρίζει κοιμάται στους δρόμους συνολικά 15 χρόνια.

Κατά καιρούς αλλάζει σημεία στο πρόχειρο και υπαίθριο σπιτικό του όμως τα τελευταία 7 χρόνια, όπως δηλώνει διαμένει σε αυτό το εγκαταλελειμμένο περίπτερο στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου ενώ μπάνιο κάνει στο Κέντρο Αστέγων.

Όσο για το φαγητό, το εξασφαλίζει από τους «τοίχους της καλοσύνης» όπου πολίτες αφήνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Όπως μας περιέγραψε ο κ. Γιώργος, κοιμάται στους δρόμους τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτός είναι ο τρόπος ζωής του…
Στόχος του εδώ και 2 χρόνια είναι να ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου οι συνθήκες διαβίωσης όπως εκτιμά θα είναι καλύτερες σε σπίτι που του άφησε ηλικιωμένη. 

Μεροκάματο όμως δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε στην οικοδομή, όπως μας λέει, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο με προορισμό την Αθήνα, με τον ίδιο να ….ποντάρει και σε αυτό το ζήτημα στην ευαισθησία του κόσμου.

ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News