Κρήτη

ΠΑΓΝΗ: Για «αποφασίζω και διατάζω» κατηγορούν τον διοικητή

Με βαριές εκφράσεις καταφέρονται κατά της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, το Δ.Σ εργαζομένων του νοσοκομείου για μετακινήσεις -αναθέσεις προϊσταμένων

Με βαριές εκφράσεις καταφέρονται κατά της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου αναφορικά με τις μετακινήσεις και αναθέσεις προϊσταμένων.

Το Δ.Σ συγκεκριμένα κάνει λόγο για αυθαιρεσίες από πλευράς της διοίκησης καταγγέλλοντας μάλιστα τον ίδιο τον διοικητή για αιφνιδιαστική απόφαση να μετακινήσει προϊσταμένους τμημάτων της διοικητικής υπηρεσίας και να υποβαθμίσει την  υποδιευθύντρια Οικονομικού σε προϊσταμένη τμήματος χωρίς να έχει τη νόμιμη δικαιοδοσία σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4369/2016 (άρθρο 30).

Το σωματείο εργαζομένων μέσα από ένα κείμενο καταπέλτη, απαιτεί άμεσες κρίσεις από τα θεσμοθετημένα υπηρεσιακά όργανα και καταγγέλλει τις αποφάσεις του τύπου «αποφασίζω και διατάζω».

Τι απαντά ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ- Βενιζελείου

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Τασσόπουλος κληθείς να σχολιάσει τα όσα προσάπτουν στη διοίκηση τα μέλη του Δ.Σ των εργαζομένων αναφέρει :

"Έχουμε πει ότι για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου είναι απαραίτητο να γίνουν διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές όπως άλλωστε έχουν γίνει και στο Βενιζέλειο. Σκοπός είναι να βελτιωθεί η διοικητική και οργανωτική λειτουργία και γίνονται μέσα από αξιολόγηση και κατόπιν ανάθεσης που έχουν προκύψει από προηγούμενες διοικήσεις. "

Όσον για την έκφραση του "Αποφασίζω και διατάζω" ο διοικητής αναφέρει: "Δεν είναι αποφασίζω και διότι έπρεπε να γίνουν. Ο σύλλογος γνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα και ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο."

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του διοικητή για τη μετακίνηση προϊσταμένων τμημάτων της διοικητικής υπηρεσίας καθώς και την υποβάθμιση της υποδιευθύντριας Οικονομικού σε προϊσταμένη τμήματος χωρίς να έχει τη νόμιμη δικαιοδοσία σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4369/2016 (άρθρο 30).

Η διοίκηση του νοσοκομείου όφειλε βάσει του νόμου να προβεί σε κρίσεις προσωπικού από τα θεσμοθετημένα όργανα για την επιλογή προϊσταμένων και όχι σε καρατομήσεις με αυταρχισμό.

Κατά τη γνώμη μας η χρονική στιγμή που έγιναν αυτές οι παρεμβάσεις, συνέχεια των μετακινήσεων και άλλων εργαζομένων, δεν είναι άσχετες με την προσπάθεια της κυβέρνησης για έναρξη εφαρμογής της αξιολόγησης των δημοσίων υπάλληλων που συνδέεται με το βαθμό επίτευξης στόχων, την παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας, την προσπάθεια μείωσης παραπάνω του μισθού, φτάνοντας ακόμα και στις απολύσεις εργαζομένων.

Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες των αυθαιρεσιών της διοίκησης, η  οποία προσπαθεί να σπείρει το φόβο και τη σιωπή σε προϊστάμενους και εργαζόμενους.

Το σωματείο εργαζομένων απαιτεί άμεσες κρίσεις από τα θεσμοθετημένα υπηρεσιακά όργανα και καταγγέλλει τις αποφάσεις του τύπου «αποφασίζω και διατάζω».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια