default-image

Επιχείρηση εξόντωσης κουνουπιών στα Χανιά

Κρήτη
Επιχείρηση εξόντωσης κουνουπιών στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προχωρεί και φέτος η αντιπεριφέρεια μέσω διαγωνισμού παροχής υπηρεσιών ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου.

Με βάση την τεχνική έκθεση του έργου η καταπολέμηση θα γίνει μέσω ψεκασμού από εδάφους σε περιοχές αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος καθώς και σε περιοχές αγροτικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε περιοχές προστασίας του περιβάλλοντος «Νατούρα» που για την περιφερειακή ενότητα Χανίων έχουν οριστεί ο ποταμός Μορώνης, η λίμνη Αγιάς, η λίμνη Κουρνά, το έλος Γεωργιούπολης και η εκβολή του ποταμού Αλμυρού.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ορίστηκε στις 50.000 ευρώ ενώ ως περίοδος έναρξης των ψεκασμών ορίζεται το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Ο ανάδοχος θα έχει την υποχρέωση της ενημέρωσης των κατοίκων του τοπικού πληθυσμού για τους κινδύνους και τα μέσα προστασίας.

Της ηλεκτρονικής χαρτογράφησης των ενεργών εστιών αναπαραγωγής των προνυμφών. Της εντομολογικής παρακολούθησης καθώς και της καταπολέμησης των προνυμφών των κουνουπιών, των ενήλικων και ακμαίων κουνουπιών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News