Κρήτη

Κύμα επενδύσεων στον τουρισμό της Κρήτης

Μία ενδιαφέρουσα έρευνα της Κυριακάτικης Καθημερινής υποδεικνύει ότι σε καιρό κρίσης ο τουρισμός, που για την Κρήτη είναι η ναυαρχίδα της οικονομίας της, συντηρεί με υψηλές προσδοκίες ένα σοβαρό κύμα επενδυτικών πρωτοβουλιών σε ξενοδοχειακές μονάδες ειδικού βάρους.

Έντονο ενδιαφέρον σπουδαίων επιχειρηματικών ομίλων συγκεντρώνει και πάλι η Κρήτη, με τις πληροφορίες να θέλουν νέες μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις να κάνουν άμεσα την εμφάνισή τους στο νησί.

Πρόκειται για νέα επενδυτικά σχέδια που επικεντρώνονται στην κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων, τα οποία εκπονούνται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και έχουν στρέψει καιρό τώρα έντονα το βλέμμα τους στο νησί μας, εκφράζοντας την επιθυμία να δραστηριοποιηθούν σε αυτό.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ IBIS STYLES CENTRAL HOTEL - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα τέτοιο παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", είναι ο όμιλος Σπύρου Ράνη, ο οποίος ετοιμάζει το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα στον ξενοδοχειακό χώρο.

Διαθέτοντας ήδη το ξενοδοχείο 5 αστέρων "Astir Odysseus Resort and Spa" στην Κω, έχει αποφασίσει την αξιοποίηση ιδιόκτητης παραλιακής έκτασης, περίπου 170 στρεμμάτων, στην περιοχή της Ελούντας, για τη δημιουργία νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας έως 1.200 κλινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο της "Καθημερινής", η επένδυση αφορά και σε κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο, και συγκεκριμένα στη δυνατότητα που εξετάζει ο όμιλος, προκειμένου, εφόσον εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες, να συμπεριλάβει στις συμπληρωματικές εγκαταστάσεις και ένα... αστεροσκοπείο!

Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασκευή του συγκροτήματος προγραμματίζεται να ξεκινήσει έως τα τέλη του έτους.

Οι ίδιες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 176 κλινών και ανοικτού θεάτρου σε έκταση 22,1 στρεμμάτων, της εταιρείας "Ενεργειακή Τεχνική Αναπτυξιακή Α.Ε.", επίσης στην περιοχή της Ελούντας.

Σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Την ίδια ώρα, στον ιστό της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, που διαθέτει κυρίως μικρές μονάδες, η εταιρεία "Μπιρλιράκης Α.Ε." προγραμματίζει την επέκταση του μπουτίκ-ξενοδοχείου "Pepi Studios" με τη δημιουργία επιπλέον 18 σουιτών.

Το υφιστάμενο κτήριο όπου λειτουργεί η μονάδα διαθέτει ιστορία άνω των 100 ετών. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι αυτή είναι η τέταρτη χρήση του, διαφορετική κάθε φορά στην πορεία των χρόνων.

Στις αρχές του 1900 λειτουργούσε ως ρωσικό καζίνο, στη συνέχεια λειτούργησε ως ιδιωτικό σχολείο, ακολούθησε η λειτουργία του ως πολυκατάστημα, ενώ τώρα φιλοξενεί επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο.

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο θα λειτουργήσει έως τον Ιούνιο και το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με την ξενοδοχειακή ταυτότητα ibis styles του Ομίλου Accor Hotels.

Ο όμιλος, που διαθέτει ήδη παρουσία στη χώρα με τα ξενοδοχειακά σήματα Sofitel και Novotel, επέλεξε την Κρήτη για να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του, μέσω franchise, στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, λανσάροντας τη σειρά των ibis styles.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της επένδυσης αφορά στο γεγονός ότι το κτηριακό συγκρότημα θα έχει μεικτή χρήση, καθώς, από το σύνολο των 8.000 τ.μ. του κτηρίου, περί τα 3.000 τ.μ. θα καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του ξενοδοχείου, ενώ τα υπόλοιπα τ.μ. θα αξιοποιηθούν για καταστήματα κ.ά. Παράλληλα, θα υπάρχει υπόγειο παρκινγκ 11.000 τ.μ. Η επένδυση θα υπερβεί τα 15 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η εταιρεία "MEKAS L.V. Investments ΑΕΞΤΕ" προχωρεί τις διαδικασίες για την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή του Πρίνου στο Ρέθυμνο και ο Όμιλος Καράτζη κατασκευάζει δίπλα στο ξενοδοχείο του "Nana Beach" μια νέα πολυτελή μονάδα.

Νέο ξενοδοχείο κατασκευάζει και ο Όμιλος Καλουτσάκη, ενώ ο Όμιλος Γενιατάκη, που έφερε πέρυσι στην Κρήτη την ξενοδοχειακή αλυσίδα "Carlson Rezidor Hotel Group", προγραμματίζει την κατασκευή δεύτερης μονάδας στο Λασίθι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια