default-image

Κρήτη: "Πυρ & μανία" δήμαρχος, αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι

Κρήτη
Κρήτη: "Πυρ & μανία" δήμαρχος, αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμφανώς ενοχλημένος είναι πλέον ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός για περιστατικό που συνέβη το Σάββατο, στην διάρκεια της παρέλασης, στην πόλη του και το οποίο όπως τονίζει μειώνει το αξίωμα του.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζερβός κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων μετά τους εκπροσώπους των κομμάτων και τον ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λασιθίου, γεγονός που σημειώθηκε και πέρυσι αλλά τότε το άφησε να περάσει απαρατήρητο.

Και ενώ περίμενε ότι φέτος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, τελικά έγινε στο ίδιο έργο "θεατής",  με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να αρνηθεί να καταθέσει στεφάνι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξιωτική αντιμετώπιση στο πρόσωπο του.

Μία κίνηση ωστόσο στην οποία προέβησαν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου αλλά  και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου.

Το θέμα πάντως που έχει προκαλέσει απογοήτευση και οργή δεν έχει τελειώσει για τον κ. Ζερβό  που δηλώνει απογοητευμένος και οργισμένος και όπως αναφέρεται θα συζητηθεί και Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του κ. Ζερβού.

Όταν απαξιώνονται οι θεσμοί .

"Σήμερα κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων που έγιναν για την επέτειο της εθνικής παλλιγγενεσίας, υπήρξε δυστυχώς επανάληψη ενός άστοχου συμβάντος το οποίο έγινε και πέρυσι στην αντίστοιχη εκδήλωση.

Εν προκειμένου, κλήθηκε ο  Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων μετά τους εκπροσώπους των κομμάτων και τον ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λασιθίου.

Πέρυσι , θεωρώντας ότι επρόκειτο περί παρεξηγήσεως, απέφυγα να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση, αφήνοντας το γεγονός να περάσει απαρατήρητο.

Μάλιστα στην εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 2016, επανήλθε η τάξη, αφού ώς δήμαρχος κατέθεσα στέφανο μετά την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου.

Ωστόσο η επανάληψη της απρέπειας φέτος, νομίζω ότι ξεπερνά τα εσκαμμένα ! Έτσι αρνήθηκα να καταθέσω στέφανο, όπως έκαναν  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, ώς ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξιωτική αντιμετώπιση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου.

Η επίκληση του υποτιθέμενου ή υφιστάμενου πρωτοκόλλου, ασφαλώς και δεν ευσταθεί γιατί το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ισχύει απο το 2006.

Και διερωτώμαι : τυχαία ανεσύρθει την παρούσα δημοτική περίοδο; γιατί δεν ισχύει για το Ηράκλειο ή για την υπόλοιπη Κρήτη; ή μήπως η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν αρέσει σε κάποιους;

Δηλώνω την απογοήτευση και την οργή μου για το επαναλαμβανόμενο συμβάν που αν μη τι άλλο μειώνει το αξίωμα του Δημάρχου.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα συζητηθεί η στάση του δήμου σε επανάληψη ανάλογων φαινομένων.

Καλώ δε τους αρμοδίους να πάρουν θέση."

Επιμ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News